HKC-Wageningen
HKC-Wageningen Richard van Hoek

HKC 1 na winst op Wageningen naar kwartfinale play-offs

28 maart 2022 om 09:32 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In een kolkende sporthal Het Dok heeft HKC een 21-18 overwinning op Wageningen weten te noteren. Door deze overwinning eindigt HKC als eerste in de Hoofdklasse Ba en mag het zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie met buurman GKV/Enomics uit Gorinchem, de nummer 2 uit de andere hoofdklasse B. Dinsdag speelt HKC eerst om 20:30 uur thuis in de eigen sporthal Het Dok. Zaterdag 2 april, ook om 20:30 uur, volgt de return in Gorinchem. HKC is in deze ontmoeting op voorhand de favoriet maar zal tegenstander GKV zeker niet gaan onderschatten.

De steun van het HKC publiek zal HKC in deze wedstrijden zeker helpen. Deze eerste play-off ronde geldt als kwartfinale richting de hoofdklassefinale.

De start van het duel voor HKC wat op 1-0 ook de eerste voorsprong van de wedstrijd wist te nemen. Wageningen reageert echter snel en brengt de stand via Nena Ellermeijer weer in evenwicht. HKC leek in de beginfase als eerste ploeg de grip en controle over de wedstrijd te pakken maar toch was het Wageningen wat op 3-6 het eerste gaatje wist te slaan.

Hierna een run van 7 HKC doelpunten en een tussenstand van 10-6 in het voordeel van HKC. Bij rust was deze voorsprong tot de helft geslonken 13-11. Een zeer spannende eerste helft en een nog compleet open wedstrijd.

Wageningen komt beter uit de rust dan HKC en brengt de stand snel weer in evenwicht 13-13. Toch is het HKC wat het duel ook in de tweede helft naar zich toe trekt en het initiatief blijft houden. HKC blijft de 2e helft steeds aan de goede kant van de score en weet op bepalende momenten toe te slaan om Wageningen niet terug in het duel te laten komen. In de slotminuten is er ruimte om Annelies Kop een welverdiende publiekswissel te geven en haar uitgebreid te feliciteren met haar zwangerschap.

De wedstrijd eindigt in een verdiende 21-18 overwinning voor de thuisclub. Een overwinning van het collectief.

HKC stond en streed als 1 team en liet zien geleerd te hebben van de off-day bij Unitas in Harderwijk. De mooie, attractieve en leuke poulefase is hiermee afgesloten en HKC zal zich met de hele vereniging gaan richten op het toetje van de play-offs.