HKC-DeetosSnel
HKC-DeetosSnel Richard van Hoek

HKC sluit veldseizoen als koploper af na 16-12 overwinning tegen DeetosSnel

24 oktober 2022 om 09:13 Korfbal

BOVEN-HARDINXVELD Na acht speelronden in de Hoofdklasse B sluit HKC het veldseizoen af als koploper en gaat het zich opmaken voor het zaalseizoen in de KL2. Het dit seizoen in de hoofdklasse debuterende HKC speelde afgelopen zaterdag in de laatste speelronde in een onvervalste Drechtsteden derby tegen DeetosSnel uit Dordrecht. Een vermakelijk duel eindigde na 60 minuten in een verdiende 16-12 overwinning voor HKC.

DeetosSnel was voor HKC de laatste tegenstander in de poule waar nog niet tegen was gespeeld. Überhaupt speelden de hoofmachten van beide clubs in competitieverband nog nooit tegen elkaar. Dwarsverbanden tussen beide clubs uit de Drechtsteden zijn er voldoende. Zo hebben bijvoorbeeld van het huidige HKC: Fenna Zwang, Veerle en Mabel Havelaar, Jitte Janssen en Merijn Sevenhuijzen allen een verleden als speler/speelster bij de tegenstander in het zwart/rood/wit.

HKC begon als favoriet aan het eerste officiële onderlinge treffen en maakte deze favorietenrol ook waar. In de basisopstelling een plaats voor de voor HKC zeer belangrijke Fenna Zwang. Voor het team en de coaches erg fijn dat Fenna weer terug is. Merijn Sevenhuijzen nog steeds herstellende van zijn enkelblessure was helaas nog niet wedstrijdfit. Veerle Havelaar is wel zo goed als hersteld van haar blessure en zal in het duel met DeetosSnel weer haar eerste minuten van het seizoen maken. Naast de basisplaats voor Fenna Zwang de bekende namen op het wedstrijdformulier.

Het is Mark Klop welke namens HKC het openingsdoelpunt van de wedstrijd met een afstandsschot voor zijn rekening neemt. Joost Hofman, die samen met zijn directe opponent HKC captain Danny den Dunnen heerlijke duel uitvecht, volgt dit voorbeeld en brengt de stand weer in evenwicht. DeetosSnel kiest ervoor om de 1e bal achter te houden om zo het tempo uit de HKC aanvallen te halen. Een tactiek waar HKC het eerste kwart van de wedstrijd in haar aanvallen toch enigszins moeite mee heeft. Bij een 3-3 tussenstand nemen coaches Ekelmans en Kamsteeg om deze reden dan ook al hun eerste time-out. Deze beslissing sorteert effect want het 2e kwart van de eerste helft is voor HKC beduidend beter. De thuisploeg domineert deze fase van de wedstrijd en loopt bij DeetosSnel weg. Bij een 9-5 tussenstand fluit het goed leidende arbitrale duo Voskamp / den Ouden voor de rust.

Na rust in het derde kwart een matig HKC terwijl DeetosSnel in deze fase het beste deel van haar wedstrijd kent. Via 2 doelpunten van Lara Heijboer en 2 doelpunten van Nout van de Wal komt DeetosSnel op 9-9 weer langszij en is de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug.

HKC heeft echter Sanne Langendoen welke op de plaats van Jop Brouwer na 14 gespeelde minuten in de tweede helft het eerste HKC doelpunt van dit deel binnenschiet. Langendoen breekt hiermee de ban en geeft het startsein voor een weer veel beter laatste kwart.DeetosSnel blijft in eerste instantie goed mee scoren en blijft hierdoor ook in het duel. Met Veerle Havelaar in de ploeg in het laatste deel van de wedstrijd trekt HKC de winst in de wedstrijd naar zich toe. Het eerste schot van de gracieus ingevallen Veerle Havelaar valt direct binnen. Naast Fenna Zwang is het richting de zaal voor HKC coaches Ekelmans en Kamsteeg ook heel prettig dat deze sterkte pion weer terug is. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd op naam van Jop Brouwer die een sterke wedstrijd eindelijk beloond met een eerste doelpunt. Van achter de korf schiet hij de 16-12 binnen waarna het laatste fluitsignaal van de wedstrijd volgt.

HKC zal zich nu verder gaan voorbereiden op het komende zaalseizoen waar HKC in de KL2 zal gaan spelen. Op 12 november staat de 1e competitieronde van de zaal alweer gepland. Een competitie waarin 18 speelronden zijn en daarna via de play-offs verder gaan. Het behalen van deze play-offs heeft HKC als doel gesteld voor de zaalcompetitie.
Een doelstelling echter welke meer teams dan de uiteindelijk 4 ploegen die zich hier voor gaan plaatsen als doel hebben gesteld.

Op zaterdag 5 november oefent de selectie thuis in sporthal Het Dok tegen DSC uit Eindhoven.