HKC-Sporting Delta
HKC-Sporting Delta Richard van Hoek

HKC wint met de hakken over de sloot

18 september 2022 om 10:32 Korfbal

BOVEN-HARDINXVELD In speelronde 2 speelde HKC een thuiswedstrijd tegen het Dordtse Sporting Delta. Na een prima 1e helft waarin HKC duidelijk de bovenliggende partij was waren in deel 2 de HKC doelpunten zeer schaars en kroop Sporting Delta dichterbij. HKC scoorde in de 2e helft maar 2 keer maar wist de wedstrijd met de hakken over de sloot uiteindelijk wel met winst te beëindigen.

Voorafgaand aan het duel een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden moeder van HKC 1-speelster Fenna Zwang. Om deze reden ontbrak Fenna Zwang vandaag ook op het wedstrijdformulier.

Danny den Dunnen begon het duel vanaf de reservebank. Esmee Hoogendoorn heeft van coaches Ekelmans en Kamsteeg na haar sterke wedstrijd tegen Fiks ook ditmaal het vertrouwen gekregen en startte op de plek de geblesseerde Veerle Havelaar in de basis. Het publiek was in ruimen getale op de 1e thuiswedstrijd van deze competitie aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld afgekomen. De straffe wind over het veld maakte de omstandigheden voor beide teams lastig.

GOEDE START HKC begint goed aan de wedstrijd en komt door doelpunten van Eliza Roest, Mabel Havelaar en 2 maal Jop Brouwer op een 4-0 voorsprong. Sporting Delta scoort opvolgend 3 maal tegen en komt op 4-3 weer in de wedstrijd waarna het de beurt aan HKC is om door middel van opnieuw Jop Brouwer ,Eliza Roest en Mabel Havelaar 3 maal te scoren: 7-3. De tegenstanders uit Dordrecht, die in de 1e speelronde met 14-17 thuis ten onder gingen tegen Avanti | Post Makelaardij 1, hebben deze middag besloten hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Twee doelpunten van Sporting Delta en een vakwissel later staat het 7-5.

In deze fase van de 1e helft toont Mark Klop, vandaag captain in verband met de reserverol van Danny den Dunnen, zijn kwaliteiten en schiet 4 keer met scherp. Tussendoor maakt Jop Brouwer ook zijn 4e doelpunt van de 1e helft. Sterk reboundwerk van Merijn Sevenhuysen en hun vak draagt hier absoluut aan bij. Op 12-6 de grootste voorsprong van HKC in de wedstrijd. Bij een 12-8 stand fluiten de uitstekend leidende arbiters Diana Boogaard en Jaap Herikhuisen voor het rustsignaal. Sporting Delta haalt een behoorlijk hoger niveau dan in hun verloren duel tegen Avanti | Post Makelaardij maar HKC is als team en individueel beter.

TWEEDE HELFT Het eerste doelpunt van de 2e helft is voor Sporting Delta. Dit voorbeeld wordt al snel gevolgd met de 13-9 voor HKC door Eliza Roest. Opnieuw scoren beide teams om en om en op een 14-10 tussenstand volgt een lange periode in de wedstrijd zonder doelpunten. HKC blijkt later al vroeg in deel 2 bij 14-10 hun laatste doelpunt van heel de wedstrijd gemaakt te hebben. Met Eliza Roest, Mark Klop, Mabel Havelaar en Esmee Hoogedoorn in het aanvalsvak heel veel scorend vermogen maar ondanks goede kansen gaat de bal er niet meer in.

Zo’n 15 minuten voor tijd komt Danny den Dunnen bij een 14-11 stand Mark Klop vervangen. Sporting Delta scoort ook de 14-12 en voelt samen met hun publiek dat er vanmiddag misschien wel een stunt in de lucht hangt. Kansen op een gelijkspel zijn er zeker maar verder dan de 14-13 komt Sporting Delta niet. HKC wint het duel met de hakken over de sloot met 14-13, na een tweede helft voor HKC om snel te vergeten.
Sporting Delta daarentegen verliest vandaag wel weer opnieuw maar kan met het vertoonde spel en strijdlust van deze middag zeker verder met het oog op het verdere verloop van de competitie, waarin 6 teams promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau op het veld.

Komende zaterdag een uitduel in Alpen aan de Rijn bij Tempo op het programma. Tempo heeft net als HKC na 2 speelronden 4 punten en gaat samen met HKC aan kop van de ranglijst. Een mooi affiche waar naast de koppositie ook de prestige op het spel zal staan.

Met op woensdagavond 28 september tegen Fiks en zaterdag 1 oktober tegen De Meervogels staan hierna 2 thuisduels op het programma voor HKC.