Afbeelding

Goede competitiestart Vriendenschaar

27 november 2022 om 15:00 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vriendenschaar is in de overgangsklasse van de zaalcompetitie goed gestart met een 15-22 overwinning in Middelburg tegen ONDO. Vooraf was duidelijk dat dit een tegenstander was waartegen punten gepakt moesten worden en dat heeft de CAB holland-ploeg overtuigend gedaan.

Topscoorder Marijn Bakema schoot in de 1e minuut de brilstand van het scorebord, maar daarna kwam de wedstrijd moeilijk op gang met veel slordigheden aan beide kanten. Tot halverwege de 1e helft pakte ONDO brutaal een voorsprong, maar na 6-5 nam Vriendenschaar het initiatief en leidde halverwege met 6-9.

In het 1e verdedigingsvak schakelde Celine van Meeteren met ondersteuning van haar vakgenoten de gevaarlijkste speelster uit. Daan Kamsteeg en Julian Voorwinden controleerden de rebound, waardoor ONDO in dit vak tot slechts 5 korfpunten kwam over de hele wedstrijd.

In het eerste aanvalsvak hadden Patrick Noordzij en Marijn Bakema het vizier op scherp, maar verdedigend was de puntspeler van ONDO  lastig te stoppen en wist deze wedstrijd 7 maal te scoren.

BOEIENDE WEDSTRIJD De tweede helft bleef Vriendenschaar de bovenliggende partij en bouwde halverwege de voorsprong uit tot 9-16 en was de wedstrijd gespeeld. Het bleef wel een boeiende wedstrijd tot de laatste minuut. Beide ploegen namen geen gas terug, bleven scoren, maakten fouten in de passing en het samenspel en de scheidsrechters lieten ook de nodige steken vallen.

Bij het eindsignaal stond er echter een verdiende 15-22 overwinning op het scorebord. Het vertoonde spel biedt voldoende basis voor het jonge team om verder te groeien. As. zaterdag speelt Vriendenschaar 1 thuis tegen HKV/Ons Eibernest dat haar eerste wedstrijd tegen Die Haghe verloor. Het  belooft een kansrijk en interessant duel te worden in De Wielewaal dat om 18.10 uur begint.

De korfpunten kwamen op naam van Marijn Bakema (6), Patrick Noordzij (5), Nicole van der Laan en Anne Timmer (3), Julian Voorwinden en Daan Kamsteeg (2), Celine van Meeteren (1).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie