Het werd een moeizame en zwaar bevochten zege voor het CABholland-team
Het werd een moeizame en zwaar bevochten zege voor het CABholland-team WvdP

Vriendenschaar pakt winst in de laatste minuut

18 september 2022 om 08:42 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de lastige uitwedstrijd tegen het Zeeuwse Tjoba bleef Vriendenschaar de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen, tot de laatste minuut, toen was het uitblinker Marijn Bakema die met een fraaie doorloopbal matchwinner werd. Een moeizame en zwaar bevochten zege voor het CABholland-team dat goed terugknokte na een 13-9 achterstand en met 16-17 de tweede overwinning behaalde.

Bij Vriendenschaar, dat als basis met 5 heren en 5 dames speelt , vormden Marijn Bakema, Patrick Noordzij, Anne Timmer en Lotte van de Lustgraaf het 1e aanvalsvak en begonnen Marijn Blokland , Julian Voorwinden, Lieke Brouwer en Celine van Meeteren in de verdediging, waarbij laatstgenoemde de taak had om de gevaarlijkste Tjoba-aanvalster aan banden te leggen ( en dat uitstekend deed). Vriendenschaar wist wel als eerste te scoren, maar zag in het vervolg van de wedstrijd dat de thuisploeg steeds een voorsprong nam, waardoor het Hardinxveldse team veel in de achtervolging moest.

PRIMA DOORLOOPBAL Marijn Bakema liet al in de beginfase zien dat hij deze middag in goeden doen was en zorgde met zijn scores er steeds voor dat Vriendenschaar in de wedstrijd bleef. Beide teams moesten hard werken om tot goede aanvallen te komen, er werd fel verdedigd en na een kwartier stond er pas 3-3 op het scorebord. Tjoba nam daarna steeds wel een 2 punts voorsprong , maar Vriendenschaar kwam ook steeds weer terug .In de slotfase van de 1e helft namen de Zeeuwen voor het eerst een grotere voorsprong ( 9 – 6 ), maar door een raak schot van Julian Voorwinden en een prima doorloopbal van Marijn Bakema werd het 9-8. In de laatste minuut scoorde Tjoba hun 10e korfpunt, maar zorgde Marijn Blokland uit een strafworp voor de 10-9 ruststand.

TWEEDE HELFT In de 2e helft begon Tjoba voortvarend, binnen 8 minuten had het de voorsprong vergroot naar 13-9. Het trainersduo Berrevoets / Jacobs greep in en bracht Daan Kamsteeg in de ploeg voor meer reboundkracht, terwijl ook Nicole v.d.Laan aanvallend werd ingebracht. Vriendenschaar kwam door tweemaal Marijn Blokland en 2x Marijn Bakema binnen 10 minuten weer langszij ( 13-13), maar zag Tjoba daarna toch weer uitlopen naar 15-13 . Opnieuw 2 rake schoten van topschutter Bakema zorgden voor 15-15. Het werd een spannende slotfase: na de 16-15 schoot Nicole v.d.Laan weer de gelijkmaker door de korf en kreeg Vriendenschaar de beste kansen. Het was uiteindelijk het 10e korfpunt van Marijn Bakema dat Vriendenschaar de overwinning bezorgde.

Door deze 2e overwinning is Vriendenschaar als enige zonder puntverlies en dus koploper. Komende zaterdag krijgt het bezoek van runner-up Kinderdijk dat 1 punt minder heeft. Die wedstrijd begint om 16 uur.

De korfpunten werden gemaakt door: Marijn Bakema 10 x , Marijn Blokland 4 x , Julian Voorwinden 2 x , Nicole v.d.Laan 1x