Vriendenschaar-DVS69
Vriendenschaar-DVS69 Richard van Hoek Fotografie

Eenvoudige overwinning voor Vriendenschaar

17 september 2023 om 17:03 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de thuiswedstrijd tegen DVS’69 was Vriendenschaar duidelijk de betere ploeg, maar verzuimde het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Ze won uiteindelijk met 22-18, waarmee Vriendenschaar nu de koppositie inneemt. 

De start van het CABholland team was uitstekend, met snel gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander uit Hendrik Ido Ambacht meteen onder druk gezet. Binnen 10 minuten werd al 8 maal door de korf geschoten, waarvan 4 maal door de gedreven aanvoerder Christian Brouwer. DVS’69 kon daar slechts 2 korfpunten tegenover zetten , zodat de stand na 10 minuten 8-2 was. 

VELDOVERWICHT

De Ambachters gingen vanaf dat moment hun tactiek aanpassen. Met extreem achterverdedigen en het drukken van het tempo probeerden ze Vriendenschaar uit hun spel halen en dat had succes. De Hardinxvelders hadden moeite om met deze vervelende tactiek van hun tegenstanders om te gaan. Aanvallend kon DVS’69 met hun vertragende spel en het neerzetten van een goede rebound ook met regelmaat de korf vinden en kwam daardoor dichterbij de groenzwarte thuisploeg, die in de volgende 20 minuten van de 1e helft nog maar 3 maal tot scoren kwamen. De ruststand kwam uit op 11-8. Trainer Dennis Plantinga kon in de rust zijn ploeg wijzen op het veldoverwicht dat echter nog wel in scores moest worden uitgedrukt.

AANVALSSPEL

De 2e helft begon weer voortvarend voor Vriendenschaar, het 1e schot van Patrick Noordzij was raak, en na de vak wisseling schoot ook Christian Brouwer zijn 1e schot door de korf. Enkele minuten later scoorde Anne Timmer haar 3e korfpunt en had met de stand van 14-8 Vriendenschaar de wedstrijd weer onder controle. Echter opnieuw verzuimde de thuisploeg de wedstrijd te beslissen. De vele goede schotkansen werden niet benut en met opportuun aanvalsspel wisten de gasten halverwege de 2e helft toch weer terug te komen naar 14-12. Trainer Plantinga greep in en bracht Julian Voorwinden in de ploeg die binnen enkele minuten tweemaal raak schoot en de voorsprong naar 16-12 bracht. In de laatste 10 minuten bleef de voorsprong intact. Na 20-16 schoten Marijn Bakema en Daan Kamsteeg de eindstand naar 22-18, waarmee Vriendenschaar haar 2e verwinning op rij behaalde en nu de koppositie heeft.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 16 uur in Dordrecht tegen Movado, dat met 19-15 van Korbatjo heeft gewonnen. De korfpunten werden gescoord door: Christian Brouwer 7 x , Marij Bakema 4 x , Anne Timmer, Daan Kamsteeg en Julian Voorwinden ieder 3 x, Patrick Noordzij en Lieke Brouwer ieder 1 x

Vriendenschaar won simpel van DVS'69
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie