Vriendenschaar won met ruime cijfers van HKV/Ons Eibernest
Vriendenschaar won met ruime cijfers van HKV/Ons Eibernest Vriendenschaar

Ruime overwinning van Vriendenschaar

5 december 2022 om 08:43 Korfbal

H’VELD-G’DAM Ook in de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie wist Vriendenschaar de volle winst te halen. In de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest was het CABholland team goed op schot en was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Vriendenschaar was goed op schot en kwam tot 26 korfpunten , keurig verdeeld tussen 13 mannen- en 13 vrouwen treffers, tegenover HKV/Ons Eibernest met 21 korfpunten.

Vriendenschaar opende sterk, na 20 seconden was het eerste schot van Celine van Meeteren meteen raak, en ook na de snelle gelijkmaker scoorde Lieke Brouwer meteen weer vanonder de korf .In dezelfde minuut nog kwamen de Hagenaars nog wel op 2-2, maar daarna liep Vriendenschaar met 4 scores op rij uit naar een 6-2 voorsprong na 10 minuten. In de volgende fase van de wedstrijd probeerde HKV/OE de bakens te gaan verzetten.

TEGENTREFFER Met name in het 2e aanvalsvak van de gasten werd de sterke rebounder Daan Kamsteeg steeds meer in de één tegen één verdediging gebracht , waardoor dat vak beter tot scoren kwam, en de Hagenaars steeds dichterbij kwamen. In de 20e minuut werd het 10-10 , maar dat was ook de laatste keer dat de stand gelijk was, want binnen 1 minuut zorgden Julian Voorwinden en Anne Timmer weer voor een 2 punts voorsprong en na een tegentreffer was het Lieke Brouwer ( haar 4e in deze 1e helft) en opnieuw Anne Timmer die zorgden voor de 14-11 voorsprong bij rust.

REBOUND Ook in de 2e helft was Vriendenschaar duidelijk de betere ploeg, met name het 1e verdedigingsvak van Marijn Bakema, Patrick Noordzij, Nicole v.d.Laan en Lieke Brouwer was verdedigend ijzersterk waardoor het aanvalsvak wat meer tijd kreeg. Anne Timmer, die een plaag was voor haar tegenstandster, scoorde meteen na rust 15-11 en die voorsprong zou niet meer uit handen worden gegeven. Het aanvalsvak kon naar hartenlust combineren, waarbij de rebound goed werd ingevuld door Daan Kamsteeg en later Marijn Blokland, waardoor er goed herhaald kon worden. Verdedigend werd door het trainersduo Berrevoets/Jacobs tactisch ingegrepen, Patrick Noordzij werd naar het andere vak gehaald en ook Marijn Blokland kwam in de ploeg.

KOPPOSITIE Nog één keer kwam HKV/OE terug naar twee punten achter ( 19-17), maar Celine van Meeteren en topscorer Julian Voorwinden verdubbelden de marge weer binnen 1 minuut gevolgd door een raak schot van Marijn Bakema. In de slotfase speelden de Hardinxvelders de wedstrijd rustig uit naar een 26-21 overwinning waarbij het slotakkoord voor Anne Timmer was die met 2 rake schoten haar totaal op 6 korfpunten bracht. Een mooie start voor Vriendenschaar in deze overgangsklasse D, waarbij het nu met Valto en Die Haghe met 4 uit 2 de koppositie heeft.

Komende zaterdag moet blijken wat dat waard is in de zware uitwedstrijd tegen Die Haghe, die om 19.15 uur wordt gespeeld in sporthal Zuiderpark in Den Haag.

De korfpunten werden gemaakt door: Julian Voorwinden 7 x , Anne Timmer 6 x , Lieke Brouwer 4 x , Marijn Bakema en Celine van Meeteren 3 x, Patrick Noordzij 2 x , Marijn Blokland 1 x .