Afbeelding
Walter Leendertse
video

Coronaproof jeu de boules spelen

22 september 2020 om 10:44 Overig

H’VELD-G’DAM Een klein jaar geleden waren er plannen om een jeu de boulesbaan te laten leggen tussen de Jupiterflats. Omstreeks maart werd de baan geopend, echter toen gooiden de coronamaatregelen roet in het eten. De spelers bleven – soms uit angst – weg en de baan lag er verlaten bij. Inmiddels is het sport- en verenigingsseizoen weer begonnen en begint het mondjesmaat weer drukker te worden bij de baan. Een goed moment om de baan weer eens in de aandacht te brengen.

door Walter Leendertse

,,Het is niet enkel een sport voor ouderen”, vertelt Gijs Lock, initiatiefnemer van de jeu de boulesbaan, ,,ook kinderen en tieners kunnen veel plezier beleven aan de sport.” Lock heeft inmiddels verschillende jeugdverenigingen benaderd voor een samenwerking. ,,Daarnaast heeft Maarten Hendrickx, sportcoach bij Servanda, toegezegd de baan onder de aandacht te brengen bij de jeugd. Daarnaast is het spel heel goed coronaproof te spelen, we hebben heel simpel een aantal maatregelen kunnen toepassen.”
De omheinde baan is vrij te gebruiken en ook voor verschillende andere doeleinden te gebruiken, zo is de baan al een aantal malen gebruiken als muziekpodium. Info over jeu de boulesbaan: Gijs Lock 0184-612438/06-38370081.

Bekijk hieronder de video over het coronaproef jeu de boules spelen. 

advertentie
advertentie