Afbeelding
Walter Leendertse

Color run weer terug van weggeweest

Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Net als elk groot evenement had ook de nationale sportweek last van de coronamaatregelen. Er konden weinig grootse activiteiten worden georganiseerd en de sportcoaches van Servanda moesten zich beperken tot kleinschalige activiteiten of activiteiten waarbij voldoende afstand gehouden moest worden. Dit jaar konden Maarten Hendrickx en Angelmo Vyent in samenwerking met de verschillende sportverenigingen weer flink uitpakken doordat er geen maatregelen meer zijn. 

door Walter Leendertse

,,Het is ook hard nodig”, vertellen de twee enthousiaste sportcoaches. ,,We hebben regelmatig overleg met de sportverenigingen in Hardinxveld. Bijna allemaal hebben ze, door de afgelopen twee jaar, te kampen met een terugloop van leden. Het zou mooi zijn als we door het organiseren van een laagdrempelige activiteit zoals de nationale sportweek, mensen weer aan het sporten kunnen krijgen.” Ook terug van weggeweest is de spectaculaire color run. ,,De twee edities die plaatsvonden voordat we te maken kregen met de coronamaatregelen, waren dit een groot succes. We hopen dat we dat succes kunnen voortzetten.”

Naast de oude succesnummers zoals de color run en de beweeglessen voor ouderen spelen ook nieuwe sporten zoals lacrosse en padellen een rol. Een mooie kans om eens kennis te maken met deze nieuwe trends op het gebied van sport en bewegen. ,,Daarnaast hebben we dit jaar een mooie samenwerking met de GGD die in het kader van Wereld Alzheimerdag een historische wandeling organiseert. Zo combineren we cultuur, historie en sport met elkaar.” 

Naast dat bewegen goed is voor je lichaam, willen de sportcoaches benadrukken dat sporten ook een erg gezellige activiteit kan zijn en goed voor het onderhouden van sociale contacten en het bestrijden van eenzaamheid. Iedereen is uitgenodigd voor de verschillende activiteiten. De nationale sportweek vindt plaats van 16 tot 25 september en valt logischerwijs samen met de start van de verschillende club en sportseizoenen. 

Vragen: angelmo.vyent@servanda.nl voor de Jeugdactiviteiten en maarten.hendrickx@servanda.nl voor de Seniorenactiviteiten. Het programma voor de nationale sportweek staat in de folder die en op de site van servanda: www.servanda.nl

advertentie
advertentie