Afbeelding
Fred van der Laan

Vriendenschaar verliest van koploper

18 december 2022 om 13:51 Sport Deel je nieuws

Vriendenschaar heeft koploper Valto tot de slotfase goed partij gegeven, maar zag in de laatste 5 minuten de gemakkelijk scorende ploeg uit de Lier (gemiddeld 29 korfpunten in deze zaalcompetitie) uitlopen naar de eindstand van 21-27. In een fysiek harde wedstrijd die regelmatig stil lag voor blessures was het uitvallen van topscorer Marijn Bakema net na de rust een fikse tegenvaller.

Vriendenschaar bleef tot halverwege de 1e helft goed mee scoren met Valto. Om en om scorend werd echter na een 5-4 voorsprong van het CABholland-team, door 3 treffers van de gasten in de 12e minuut voor de 1e keer het verschil op 2 korfpunten gebracht. In het vervolg van de 1e helft bleef Vriendenschaar het de koploper moeilijk maken. Door scores van Marijn Bakema, Patrick Noordzij en Anne Timmer bleef de achterstand beperkt. Toch kwam Valto op een 4 punts voorsprong, die echter door de goed spelende Daan Kamsteeg werd teruggebracht naar 10-12 , waarna een onbegrijpelijk gegeven vrije bal in de slotseconden een ruststand van 10-13 opleverde.

Ook in de 2e helft bleef het automatiseringsteam uitstekend tegenstand bieden aan de koploper die o.a.  heel zuiver waren bij het benutten van de vrije ballen. Bij de stand van 13-15 raakte Marijn Bakema ernstig geblesseerd aan zijn enkel , waardoor het trainersduo Berrevoets/Jacobs gedwongen waren enkele wissels door te voeren. Julian Voorwinden ging naar het aanvalsvak en Marijn Blokland kwam in de ploeg op de plaats van Marijn Bakema.  Ondanks het gemis van schutter Bakema bleef Vriendenschaar prima weerwoord bieden aan de ploeg uit het Westland. Halverwege de 2e helft maakte Anne Timmer de aansluittreffer ( 14-15) en begon het fel meelevende publiek te geloven dat er meer mogelijk was. Ook na de  2 rake vrije ballen van Valto kwam Vriendenschaar weer terug. Eerst maakte Patrick Noordzij het mooiste korfpunt van de wedstrijd en vervolgens benutte aanvoerder Julian Voorwinden een strafworp, waarmee de spanning in de wedstrijd bleef ( 16-17). Valto liep weer uit naar 17-19 , waarna Nicole van der Laan geblesseerd uitviel na een onbesuisde actie van haar tegenstandster.  Met de jonge Benthe van Wingerden op haar plaats bleef tot de laatste 5 minuten de wedstrijd spannend.  Na 17-21 was het eerst Lieke Brouwer die raak schoot, gevolgd door een raak schot van Patrick Noordzij, die met zijn 7e treffer topscorer werd in deze wedstrijd. In de slotfase werd de nog hoopgevende achterstand van 19-21 binnen 4 minuten echter door het met scherp schietende Valto met 5 korfpunten op rij vergroot naar 19-26 waarmee de wedstrijd was gespeeld. De nog in de ploeg gekomen Peter Visscher schoot nog raak en door een rake strafworp van Daan Kamsteeg werd de eindstand van 21-27 bereikt in deze boeiende wedstrijd, waarin Vriendenschaar het niet lukte om de koploper beentje te lichten.

Door deze overwinning blijft Valto samen met Die Haghe ongeslagen de ranglijst aanvoeren, terwijl Vriendenschaar nu (samen met Tilburg)  3e is op 4 punten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie