Johan Woltman aan de bal tegen Streefkerk
Johan Woltman aan de bal tegen Streefkerk Teus Stam

Hardinxveld maakt het niet af tegen Streefkerk

Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het rechtstreekse duel tussen nummer twee Hardinxveld en de nummer drie van de ranglijst, Streefkerk, eindigde in een 1-1 remise. Ondanks een groot veldoverwicht van Hardinxveld, dat op voorsprong kwam, slaagde de ploeg van trainer Richard den Ouden er niet in om deze tweestrijd ook af te maken met een overwinning.  

Vanaf het begin nam Hardinxveld het initiatief, maar werd ook gewaarschuwd door de kansen die de thuisclub kreeg. Met het eerste gevaarlijke schot stelde Danny van den Bout de Streefkerkdoelman op de proef. Ook aan de andere kant pareerde Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg een vrije schietkans van Streefkerk. Hardinxveld was veel in balbezit, maar de zuiverheid ontbrak om gevaarlijk voor het doel te worden. Tot vlak voor de pauze toen Collin de Kok zich vrij speelde en Danny van den Bout bediende, die met een diagonaal schot via de binnenkant van de verre paal er 0-1 van maakte.


In de eerste fase na de rust bleef Hardinxveld de bovenliggende partij, maar sprong slordig om met de ruimte die het kreeg. Halverwege de tweede helft werden Lex de Gier, Aron Eijkelboom en Aldo Tagliasacchi ingebracht vanaf een sterke bank waarover Hardinxveld deze middag beschikte. Ook in de gewijzigde formatie wist Hardinxveld het verschil niet te maken en werd vaker teruggedrongen. Een solo van Streefkerk wist doelman Sidney Batenburg af te stoppen, maar een kwartier voor tijd viel toch de gelijkmaker. Een hoge voorzet werd terug voor het doel gekopt en in een kluwen van spelers schoot Streefkerk al dan niet via een Hardinxvelds been op de doellijn 1-1 binnen. Hardinxveld drong opnieuw aan om de winnende treffer te forceren. Verder dan een schot in het zijnet van Danny van den Bout en een volley van Robin de Kok net over de lat kwam het echter niet. Daarmee liep Hardinxveld gezien het spelbeeld tegen een teleurstellend gelijkspel aan, maar moest de hand ook in eigen boezem steken dat het niet veel meer mogelijkheden had gecreëerd dan de thuisclub.


Hardinxveld blijft na 15 wedstrijden tweede op de ranglijst met 2 punten meer dan Streefkerk, dat derde blijft. Omdat ook De Alblas niet verder kwam dan een gelijkspel werd niet geprofiteerd om in te lopen op de zes punten voorsprong van de koploper.
Komende zaterdag 2 april staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen het bescheiden geklasseerde Schoonhoven op het programma, dat dankzij een goede laatste reeks wel een geduchte concurrent is in de tweede periode. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Omhaal van Robin de Kok tegen Streefkerk
Jesper Buist lanceert een kopbal tegen Streefkerk
Collin de Kok op jacht naar de bal tegen Streefkerk
Vincent van Lopik en Jesper Buist vangen de bal op tegen Streefkerk
Robin de Kok (17) aan de bal tegen Streefkerk
advertentie