Afbeelding
OKK'70

OKK’70 Heren 1 boekt wisselende resultaten

23 januari 2023 om 09:21 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen week stonden er voor de mannen van OKK’70 heren 1 twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was op woensdag 18 januari tegen de virtuele nummer 2 Sliedrecht Sport en de tweede wedstrijd op zaterdag 21 januari tegen hekkensluiter Fusion Rotterdam.

De altijd beladen wedstrijd tegen Sliedrecht schoten beiden teams direct uit de startblokken. Met hoog niveau van beide teams was het voor het voltallig aanwezige publiek gelijk smullen. Door een aantal slordige fouten in het eind van de set werd de eerste set met 20-25 gewonnen door Sliedrecht Sport.

In de tweede set was de foutenlast van het Hardinxveldse vlaggenschip een stuk lager. De sterk blokkerende Wouter Slob liet er geen bal langs gaan, waardoor deze set redelijk eenvoudig met 25-14 naar OKK’70 ging.

De derde set werd het sterke blokkerende spel doorgezet. Ondanks de sterke blokkering wist Sliedrecht het met meer tactisch geplaatste ballen de Hardinxveldse mannen toch weer lastig te maken. Door de volgens Sliedrecht alom bekende doortikballen van spelverdeler Michel de Bruijn werd de set toch in het Hardinxveldse voordeel beslist: 25-23.

In de vierde set gaven de Sliedrechters nog wat extra gas en nam daarmee het momentum over. Door weer wat slordige fouten ging de set met 22-25 naar Sliedrecht.

In de vijfde set was het zaak om het sterke spel van de tweede en derde set te herhalen. Wederom werd er sterk geblokkeerd, waarmee de set met 15-11 in het voordeel werd beslist van Hardinxveld.

HEKKENSLUITER FUSION ROTTERDAM

Met een 3-2 winst in de broekzak reisden de De Jong & Vitaal formatie afgelopen zaterdag af naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen hekkensluiter Fusion Rotterdam. Door het rommelige spel van de tegenstander, zijn het vaak lastige potjes tegen dit team.

De eerste set begon zoals verwacht dan ook erg stroef. Het liep tot 10-10 gelijk op, waarna Michel de Bruijn met een heerlijke serviceserie een groot gat had geslagen. De rest van de set werd redelijk eenvoudig uitgespeeld, waardoor de eerste set met 14-25 in het voordeel van OKK’70 werd beslist.

De tweede set was een kopie van de eerste set, met als enige verschil dat de serviceserie iets korter was. Hierdoor bleven de Rotterdammers in de buurt, maar konden de aansluiting nog niet vinden. Hierdoor ging de tweede set met 21-25 wederom naar de uitploeg.

In de derde set werd er door de Hardinxveldse formatie wat rommeliger gespeeld. Daarentegen had Fusion deze set al het geluk aan hun zijde, waardoor zij volledig terecht de derde set binnensleepte met 25-19.

De vierde set kwam de sterk spelende Rens de Ruiter weer binnen de lijnen. Er kwam weer iets meer bravoure in het team, maar door een paar hele grove fouten van de kwakkelende arbitrage werden er drie punten op rij aan de thuisploeg gegeven, waar zelfs Fusion over verbaasd was. OKK’70 kreeg het gat niet meer gedicht en deze set ging dan ook met 25-21 naar Rotterdam.

Net als tegen de virtuele nummer 2 Sliedrecht, moest er dus ook tegen de hekkensluiter een vijfde set aan te pas komen. De neuzen werden weer dezelfde kant op gezet, waarbij de nadruk lag op het feit dat de frustraties op de arbitrage even aan de kant gezet moesten worden. Na wederom een aantal dwalingen van de scheidsrechters werd deze set redelijke eenvoudig beslist in het voordeel van Hardinxveld: 9-15.

Met twee 3-2 overwinningen op rij staat OKK’70 Heren 1 nu na 13 wedstrijden ongeslagen aan kop met 9 punten los op de nummer 2 en 3. Vrijdag 27 januari staat er een thuiswedstrijd in de Wielewaal tegen de nummer 11 Cegelec Zuvo uit Zundert op het programma. In de uitwedstrijd werd er tegen dit team een nipte 2-3 overwinning behaald, waardoor dit team zeker niet onderschat mag worden.