Afbeelding

Marien Harrewijn uit Giessenburg plant tachtig bomen voor groene Arno Wallaard Memorial

17 april 2024 om 14:32 Wielrennen

GIESSENBURG Marien Harrewijn van Debion Energietechniek laat tachtig bomen aanplanten in Nederland en Indonesie via de organisatie ‘Trees for All’ ter compensatie van de uitlaatgassen van de volgautoś in de Arno Wallaard Memorial, die zaterdag werd verreden.

De Arno Wallaard Memorial (AWM) is een internationale wielerkoers met als gevolg veel volgauto’s in koers. De uitstoot van uitlaatgassen past niet bij het groene karakter van de tweewielers in de koers. Elk jaar zoekt de organisatie voor een compensatie van dit euvel. Debion Energietechniek uit Giessenburg bekostigt dit jaar de aanplant van 80 bomen in Nederland en Indonesië. De bomen worden 22 april aangeplant ter gelegenheid van het internationale event ‘Happy Earth Day’. Bomen die jaren lang CO2-uitstoot neutraliseren is een mooie oplossing voor het negatieve milieu-effect van een wielerwedstrijd.

Dit Utrechtse milieu-initiatief Trees for All kwam bij de organisatie in beeld door een tip van wielrenner Fabio Jakobsen, wiens team - DSM-Firmenich, ook Trees for All steunt. ‘Echt gaaf’, zo juichte de sprinter uit Heukelum dit initiatief van de groene koers AWM toe. Ook volgend jaar hoopt de Arno Wallaard Memorial weer een partner te vinden die het groene karakter van hun koers in de wereld houdt.

advertentie
advertentie