De damesploeg  prolongeerde de tweede plaats van vorig jaar
De damesploeg prolongeerde de tweede plaats van vorig jaar
Met video

Jan van Arckel tweede bij Nederlands clubkampioenschap ploegentijdrit

2 oktober 2023 om 15:36 Wielrennen

DRONTEN Zondag 1 oktober werd in Dronten het Nederlands clubkampioenschap ploegentijdrit gereden. Jan van Arckel stond met vier teams aan de start en deed het zo goed dat het een tweede plaats pakte.

De jeugdcategorie, met Rik van der Neut (Dalem), Bauke de Frel en Lize van Wijngaarden (beiden Hardinxveld) beet bij hun debuut het spits af. Ondanks dat ze met 3 renners startten, zetten ze, met een gemiddelde snelheid van 33,5 km per uur, een 29e tijd neer over 19,3 kilometer.

Vervolgens was het de beurt aan het juniorenteam met de renners Jost van de Streek (Goudriaan), Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Evan Terlouw (Hoogblokland), Daan van Werd (Oud-Alblas) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld). Zijn waren erop gebrand om hun tijd en klassering van vorig jaar te verbeteren. Na een vloeiende start reden de jongens de winderige polder in voor hun tijdrit van 43,1 kilometer. Er werd goed samengewerkt en de snelheden logen er niet om. Na verloop van tijd moest Daan en daarna Sem de andere renners laten gaan, waarna Thijs, Jost en Evan naar de finish vlogen. Met een gemiddelde van 48,3 km per uur zette het team een tijd neer van 53 minuten en 32 seconden. Helaas was het niet genoeg voor het podium. De junioren moesten, ondanks hun grote toewijding, genoegen nemen met een 7e plaats.

OPNIEUW EEN TWEEDE PLAATS

Na de junioren startte de damesploeg met Jeanne Korevaar, Charlotte Kool, Marjolein van ‘t Geloof, Mylene de Zoete en Yonna van Dam voor een tijdrit van 43,1 kilometer. Ook de dames waren gemotiveerd om de 2e plek van vorig jaar te verbeteren. Zij kwamen na 55 minuten en 14 seconden met een snelheid van 46,8 km per uur over de meet. Helaas kwamen ze 22 seconden te kort voor een 1e plaats, maar stonden toch op het podium met een 2e plek.

Als laatste streden de elite/belofterenners om de titel. Deze tijdrit was langer dan voorgaande jaren en bedroeg 51,4 kilometer. Na een goede voorbereiding gingen Jens en Kelvin van den Dool, Delano Swenne, Noël Luijten, Bram van Herk en Fabio Jakobsen goed van start. Met het aantrekken van de wind was het een uitdaging in de vlakke polder en de winderige dijk, maar de mannen leverden een goede prestatie. Het was echter niet voldoende om op het podium terecht te komen. Met een gemiddelde van 51,8 kilometer per uur finishten de mannen onder het uur op 59 minuten en 31 seconden. Dit was goed voor een 5e plek.

Doordat alle categorieën vertegenwoordigd waren, eindigde Jan van Arckel in het eindklassement op een 2e plaats.

De start van het jeugdteam.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie