Afbeelding
Open Cliparts-Vector/Pixabay

Man die betonschaar, ijzerzaag en koevoet in wagen had, mag niet meer in Hardinxveld komen

Inbraak

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft een inwoner van de gemeente West Maas en Waal een last onder dwangsom opgelegd wegens het vervoeren van inbrekerswerktuig.

In de nacht van 5 op 6 juni trof de politie de persoon en het voertuig aan in Hardinxveld-Giessendam met daarin onder andere een betonschaar, een ijzerzaag en een koevoet. In de Algemene Plaatselijke Verordening is in artikel 2:44 lid 1 opgenomen dat het verboden is om “op een openbare plaats inbrekerswerktuigen te vervoeren of bij zich te hebben”. 

Omdat de persoon eerder al diverse vermogensdelicten achter zijn naam heeft, voornamelijk diefstal, heeft het college besloten om de persoon een last onder dwangsom op te leggen. Dit betekent dat wanneer de persoon opnieuw in Hardinxveld-Giessendam wordt aangetroffen met inbrekerswerktuig hij een geldbedrag van €2.500,00 per geconstateerde overtreding moet betalen met een maximum van €10.000,00. Door het opleggen van een last onder dwangsom wil men herhaling van de overtreding voorkomen.

REACTIE BURGEMEESTER ,,Woninginbraken en diefstallen hebben een grote impact op inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De aangetroffen persoon had geen goede reden om zich in de nachtelijke uren met deze materialen in onze gemeente op te houden. Ik ben blij dat de politie doortastend strafrechtelijk heeft opgetreden en mij daarnaast een bestuurlijke rapportage ter beschikking heeft gesteld op basis waarvan wij als college deze last onder dwangsom kunnen opleggen”, aldus burgemeester Dirk Heijkoop.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie