blaastest
blaastest politie Lek en Merwede

Dronken man twee keer aangehouden op een dag in Hardinxveld

Overig

H'VELD-G'DAM De politie heeft vrijdag 20 november omstreeks 09.50 uur een melding gekregen dat een bestuurder zich vast had gereden op een betonnen blok bij een tankstation gelegen aan de A15 in Hardinxveld-Giessendam.
Collega’s die ter plaatse gingen, constateerden al snel een oorzaak van deze aanrijding. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Bij de ademtest op het bureau blies hij 1060 ug/l. Door de collega’s werd het rijbewijs ingevorderd en melding gemaakt bij het CBR, daarnaast kreeg hij een rijverbod. Door een takelbedrijf werd het voertuig getakeld.

Later, rond 13.20 uur kreeg de politie een melding dat er bij de rotonde aan de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam een dronken persoon zou lopen. De toegesnelde agenten herkenden direct de persoon. Dit bleek dezelfde van een aantal uren daarvoor te zijn. Klaarblijkelijk had hij zijn auto inmiddels opgehaald bij het takelbedrijf en was weer gaan rijden, terwijl hij een rijverbod had en zijn rijbewijs ingevorderd was.
Rijden onder invloed van alcohol is echt geen goede combi, want ook nu had hij weer een verkeersbord geraakt. De bestuurder werd wederom aangehouden en bij de ademtest op het bureau blies hij nu 1245 ug/l. Door de Officier van Justitie werd besloten om de auto van deze man in beslag te nemen.

Voor het tweemaal rijden onder invloed van alcohol, het rijden tijdens een rijverbod en rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd mag deze 44-jarige man uit Rhoon zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

advertentie