Afbeelding
pixabay.com

Oplichters actief in Hardinxveld-Giessendam

9 juni 2021 om 07:31 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Oplichters proberen met mooie praatjes bij mensen binnen te komen of goederen aan de deur te verkopen. Dit worden ook wel babbeltrucs genoemd. Helaas zijn het vaak senioren die slachtoffer worden van babbeltrucs. Het doel van deze oplichters is om binnen te komen. Zo kunnen ze namelijk geld, sieraden of andere kostbare goederen stelen. De politie en de gemeente Hardinxveld-Giessendam maken zich zorgen; het aantal babbeltrucs in de gemeente neemt namelijk toe. De politie en de gemeente doen de oproep om nooit zomaar een onbekende binnen te laten.

Een oplichter is niet zomaar te herkennen. Een oplichter komt aan de deur en stelt zichzelf voor als een medewerker van de thuiszorg of energiebedrijf. Het kan ook zijn dat een oplichter om hulp vraagt of een product aanbiedt. Deze verhalen klinken zeer geloofwaardig, maar pas op. Wanneer er geen afspraak met een energiebedrijf is gemaakt, de thuiszorg normaal komt op een ander tijdstip of men er geen goed gevoel bij heeft? Stuur de persoon dan weg.

Tegenwoordig is een veelgebruikte babbeltruc dat de oplichter zich voordoet als een bankmedewerker. Er wordt dan gezegd dat er iets mis is met het pasje en dat hij of zij het probleem graag wil lossen. Hij/zij vraagt dan om de bankpas en/of pincode te geven. Trap er niet in! Een bankmedewerker vraagt nooit om bankpas of pincode.

Bel bij een verdachte situatie 112.

Vragen? Bel dan gerust de politie via 0900-8844 of de gemeente via 14 0184.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie