Afbeelding
Historische Vereniging

‘De bebouwde cultuur in onze omgeving’, presentatie door Evert van Lopik

Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na de gedwongen ‘coronapauze’ van twee jaar wordt dinsdag 19 april de voorjaarslezing van de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam gehouden in zalencentrum De Parel aan de Talmastraat 9, aanvang 20.00 uur.

Beeldend kunstenaar Evert van Lopik neemt de aanwezigen aan de hand van een visuele en mondelinge presentatie, met als titel ‘De bebouwde cultuur in onze omgeving’ op een verrassende wijze mee langs de bebouwde omgeving, zowel plaatselijk als regionaal.

Evert van Lopik is bestuurslid van de Stichting Dorpsbehoud, een organisatie die samen met de Historische Vereniging en museum De Koperen Knop de schoonheid en de cultuur van ons dorp in stand probeert te houden.

Als bestuurslid van de Stichting Dorpsbehoud is Evert van Lopik een pleitbezorger voor het behoud van gebouwen en of huizen die de dorpscultuur lange tijd hebben bepaald en een voorstander om deze niet zomaar af te breken. Deze avond krijgt u veel foto’s te zien van bijzondere gebouwen in diverse bouwstijlen en kleine en grote monumenten, die niet alleen in ons dorp te vinden zijn maar in de gehele Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Zoals gebruikelijk zijn ook niet-leden van harte welkom. De toegang is gratis.

Afbeelding
advertentie
advertentie