De Bibliotheek AanZet is weer gecertificeerd in Hardinxveld

7 maart 2020 om 11:44 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Alle medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam en Bibliotheek Boven-Hardinxveld zijn woensdag 4 maart feestelijk bedankt voor hun tomeloze inzet door wethouder Nederveen, rayonmanager Wietske Benard (AanZet) en Bas Hüsstege (Manager Markt & Innovatie, de Bibliotheek AanZet). Begin dit jaar ontving de Bibliotheek AanZet opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

Elke dag zetten de bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers zich samen in om iedereen in gemeente Hardinxveld-Giessendam te voorzien van nieuwe kennis, inspiratie en vaardigheden. Zowel in de vestiging als digitaal, via hun collectie, informatievoorzieningen en activiteiten. De bibliotheek helpt mensen om hun hele leven te blijven (bij)leren. En inwoners die moeite hebben met de Nederlandse taal of het werken met de computer, helpen zij op weg.

De certificering is een bevestiging dat de bibliotheek dagelijks goed werk levert, mét de juiste kwaliteit. De Bibliotheek AanZet scoorde op veel punten positief en laat zien dat zij van maatschappelijke meerwaarde is in de gemeente. Uit het rapport: "Met haar samenwerkingspartners levert zij een belangrijke bijdrage aan de thema's van de samenleving, zoals eenzaamheid, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling".

OFFICIEEL KWALITEITSCERTIFICAAT Met de certificering voldoet de Bibliotheek AanZet aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld. Deze gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De certificering is vier jaar geldig en toetst onder andere het maatschappelijke effect en toekomstbestendigheid van de organisatie en dienstverlening. Het certificaat is uitgereikt door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

advertentie
advertentie