Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Laat je horen!

Column

Nieuwe raadsperiode, nieuwe gezichten. In de raad spreken ze elkaar aan met meneer en mevrouw. Voor mij best wennen. Noem mij maar gewoon Arie. Hallo. Aangenaam.

Als twintiger is het mijn plicht om de stem van de jongeren niet verloren te laten gaan. Als het aan mij ligt mag onze gemeenteraad nooit een groepje vijftigplussers met een politieke hobby worden. Niet alleen nu, maar ook in 2030, 2040 en 2050 zullen er jongeren zijn die graag dichtbij huis willen sporten, naar de kroeg willen en een woning zoeken. Jonge mensen zijn wat mij betreft hard nodig in de plaatselijke politiek. Ik wil al mijn leeftijdsgenoten oproepen om zich aan te sluiten bij een lokale politieke partij. Je komt er dan achter dat het helemaal niet saai is, integendeel. Bij de T@B ben je in ieder geval altijd welkom om eens aan te schuiven.
Naast de jongeren wil ik ook de stem van de tevreden inwoners vertegenwoordigen. Tevreden inwoners, moeten tevreden blijven. Natuurlijk kunnen sommige dingen beter in ons dorp, maar ik ben ervan overtuigd dat de grootste groep Hardinxvelders best tevreden is. Het probleem is dat deze mensen zich zelden laten horen. Tevreden mensen krijgen nu eenmaal nooit een groot podium. Tevreden mensen lopen niet vooraan bij demonstraties. Je leest in de krant nooit een verhaal over iemand die dik tevreden is met de gang van zaken. Om over sociale media nog maar te zwijgen…

Dus, tevreden meerderheid van Hardinxveld-Giessendam laat de komende raadsperiode eens van u horen! En laat u vooral horen als u naar kamp ‘Ontevreden’ denkt over te stappen.

Arie de Rooij
Raadslid namens de T@B

a.de.rooij@hardinxveld-giessendam.nl

advertentie