Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

Eerlijk duurt het langst

3 november 2021 om 10:42 Column

Meer dan 4 jaar zit ik in de lokale politiek. Inwoners vragen mij soms ‘wat wil je bereiken in die slangenkuil?’ Ik zie dat anders: Ik doe het raadswerk met veel plezier en ben blij dat ik iets kan betekenen voor ons mooie dorp. In eerste plaats geldt daarbij dat je altijd eerlijk moet blijven. Doe wat je zegt dat je doet! Dit hebben mijn ouders mij altijd bijgebracht.

De laatste tijd zie ik in de lokale politiek wel dingen gebeuren, dat ik denk: ‘Ben ik nou gek, of hoe zit dat?’ Er zijn bijvoorbeeld politieke partijen die tegen een bepaald plan zijn, maar dan toch vóór stemmen. Of dat er met de halve waarheid, heel stellig dingen worden aangegeven richting de media Bijvoorbeeld over sociale woningbouw. Zo worden inwoners op het verkeerde been gezet. Zo worden er ook soms voorstellen ingediend, waar ik denk dat dit puur is om aandacht te vragen. Inhoudelijk heeft het bijna niets te maken met het betreffende onderwerp……ach ja, dat gebeurt nu in de verkiezingstijd denk ik dan maar.

Jammer want ik ben ervan overtuigd dat je als mens, dus ook als volksvertegenwoordiger, altijd moet doen wat er van je wordt gevraagd. Eerlijkheid duurt altijd het langst. Dit geldt zowel in oppositie als in coalitie. Zo kan je altijd de mensen recht in de ogen aan blijven kijken.

Voor de T@B is het belangrijk dat wij er voor onze inwoners zijn en eerlijk moeten blijven tegen elkaar. Wij zijn er altijd en zullen alles doen onze inwoners transparant te benaderen en u te vertegenwoordigen.

Dit is waar ik mij in ieder geval altijd hard voor zal maken!

Met gemeende groet,

Paul Hoogstraten

Transparante Partij voor Algemeen Belang

advertentie
advertentie