Bezoek Koning Willem Alexander aan Holland Shipyards
Bezoek Koning Willem Alexander aan Holland Shipyards Richard van Hoek Fotografie

Holland Shipyards in Hardinxveld-Giessendam tweemaal genomineerd voor Schuttevaer Award 2024

27 maart 2024 om 11:17 Economie

HARINXVELD-GIESSENDAM  De Holland Shipyards Group uit Hardinxveld-Giessendam is tweemaal genomineerd voor de Schuttevaer Award 2024 die wordt uitgereikt op het Maritime Innovation Platform op 4 april in de Energiehal in Dordrecht.

De innovatie ‘Elektrische aluminium veerponten’ die Holland Shipyards Group bouwde voor Riveer is de laatste genomineerd voor de Schuttevaer Award, de lezers van het maritieme weekblad brachten de meeste stemmen uit op deze kanshebber op de award, die voor de derde maal wordt uitgereikt. De andere nominatie van Holland Shipyards  Groupis het Koelsysteem H2 Barge 2. Waterstofcellen produceren veel restwarmte. Er zouden grote beunkoelers en grote energieslurpende pompen nodig zijn om dat weg te koelen. Voor het waterstofschip H2 Barge 2 is hiervoor een compact systeem ontwikkeld.

SOFTWARE

De andere twee genomineerden zijn Seagull Surveillance van BrainCreators; het combineert kunstmatige intelligentie en technologie met realtime camera videostreams. Met deze software kunnen schepen nauwlettend worden gevolgd, verdachte activiteiten worden gedetecteerd en automatisch geanalyseerd. Discom Heat Recovery Steam module van Discom Exhaust Technology zet de warmte uit het uitlaatgas van het schip om in stoom en stroom. Daardoor heeft de gebruiker minder generatoren aan boord nodig en bespaart op gebruik en CO₂.

WINNAAR

De winnaar van de Schuttevaer Award wordt gekozen tijdens het Maritime Innovation Platform. Met een pitch presenteren de genomineerden tijdens Maritime Innovation Platform hun inzending. Het publiek en de jury kiezen daarna hun favoriet. De jury van de Schuttevaer Award bestaat dit jaar uit Innovatie-expert Marjolein Boer van Maritime Sisters, winnaar van de Schuttevaer Award 2023, Peter Raaijmakers van MarFlex en Jelmer Bastiaans, redacteur van Schuttevaer.

De twee elektrische aluminium veerponten van Riveer
advertentie
advertentie