Afbeelding
Esther Coumans

‘Groot deel Buitendams wil glasvezel’

21 december 2021 om 15:04 Economie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op zeker twee plekken op Buitendams in Hardinxveld wordt al glasvezel voor snel internet aangelegd. Het gaat om de locaties waar momenteel nieuwe woningen worden gebouwd. Aan KPN is gevraagd waarom de kabel niet meteen doorgetrokken wordt naar de rest van de dijk, maar daar is tot nog toe geen antwoord op gekomen, laat de gemeente weten op vragen van Het Kompas.

door Ward den Besten

De gemeente heeft onlangs aan de TAB meegedeeld dat er in ieder geval gekeken wordt om glasvezel voor heel de dijk aan te leggen tijdens de herinrichting van Buitendams. De herinrichtingswerkzaamheden zullen naar verwachting pas in 2023 starten. Ook zei het college dat het zou helpen als de dijkbewoners een handtekeningenlijst kunnen overhandigen om het verzoek aan KPN kracht bij te zetten.

Vorig jaar zijn door inwoners al handtekeningen verzameld. Destijds hebben rond de 170 adressen op de Buitendams aangegeven graag glasvezel te willen, laat initiatiefnemer Hans van Wingerden weten. De gemeente zegt bekend te zijn met de actie en geeft aan dat het zeker helpt ,,dat we door de handtekeningenactie weten dat een overgroot deel van de bewoners graag wil worden aangesloten op het glasvezelnetwerk’’.

Volgens Van Wingerden is ook aan KPN destijds meegedeeld dat veel bewoners van de Buitendams glasvezel willen. Het bedrijf liet toen weten dat de aanleg van glasvezelkabel op de Buitendams nog niet in de planning kon worden opgenomen, zegt hij.

Het steekt Van Wingerden dat voor twee nieuwbouwprojecten schijnbaar ,,wel alles uit de kast wordt getrokken’’ om glasvezel aan te leggen, terwijl de rest van Buitendams mogelijk moet wachten op de herinrichting. Hij had liever vandaag dan morgen gehad dat heel Buitendams op glasvezel wordt aangesloten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie