Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

Een brief van burgemeester Dirk Heijkoop

16 maart 2020 om 18:40 Maatschappelijk Dossier coronavirus

H'VELD-G'DAM Vandaag schreef burgemeester Dirk Heijkoop opnieuw een brief aan de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Vanwege de lage bezetting was het helaas niet mogelijk om ook deze brief huis-aan-huis te bezorgen. De gemeente vraagt de brief te delen en te laten lezen aan mensen in je omgeving die geen internet hebben. Woensdag staat de brief ook op de gemeentepagina in Het Kompas.

,,Vrijwel lege schoolpleinen, lege kerkzalen, geen drukte op de sportvelden in het weekend en stilte op straat. Het zijn vreemde dagen. De komende weken wordt veel van u gevraagd. Kwetsbare inwoners, ouderen, ouders, kinderen, ondernemers, mensen in allerlei beroepen, voor iedereen is de komende periode onzeker en misschien zelfs angstig.

Ik doe een beroep op u allen om de richtlijnen van het RIVM na te leven. Werk thuis als dit mogelijk is, kom zo min mogelijk op openbare plekken en vermijd sociale contacten zoveel als mogelijk. Ik begrijp dat ik veel van u vraag, maar het is voor uw en onze gezondheid. Aan degenen die vanwege hun beroep wel 'buiten' aan het werk zijn, wil ik vragen om goed op uzelf te passen. Samen moeten we het coronavirus bestrijden. Dit kunnen we alleen als we het ook écht samen doen!

VOOR DE KINDEREN Ik richt een speciaal woord tot de kinderen. Het is best vreemd dat je vanmorgen niet naar school mocht. Misschien mag je beste vriendje wel, omdat zijn vader of moeder wel naar het werk moest. Misschien vind je dit helemaal niet eerlijk en had jij ook graag op het schoolplein gespeeld in de pauze.

Laat je niet bang maken door alle berichten die je hoort. We werken er allemaal heel hard aan om het virus te bestrijden. Jij kunt ook meehelpen. Zo kun je vaak je handen wassen, niet teveel met je vriendjes en vriendinnetjes afspreken, goed naar je ouders of verzorgers luisteren of maak een mooie tekening voor bijvoorbeeld opa, oma of de buurvrouw. Ook jij hebt een belangrijke rol in de strijd tegen het virus!

HEB OOG VOOR ELKAAR De ouderen onder ons wil ik graag een hart onder de riem steken. Het kunnen eenzame dagen zijn met weinig tot geen bezoek, niet of nauwelijks naar buiten. Ik doe een oproep aan iedereen om bewust te zijn van de omgeving. We moeten hier samen doorheen komen, laten we dit ook echt samen doen. Ik spreek namens het hele college als ik zeg dat ik trots ben op u allen. De afgelopen dagen zijn mooie initiatieven van de grond gekomen om elkaar te helpen. Ik ben blij om te zien dat er zoveel betrokkenheid in ons dorp is. Laten we dit met zijn allen doorzetten.

AANGEPASTE TIJDEN GEMEENTE De medewerkers van de gemeente geven gehoor aan de oproep om niet naar kantoor te komen. De werkzaamheden gaan uiteraard gewoon door. Zo worden urgente werkzaamheden aan de openbare ruimte de komende weken gewoon aangepakt. Meldingen openbare ruimte kunt u maken via de Fixi-app of www.fixi.nl.

De openingstijden van het gemeentehuis en de dienstverlening van het Klant Contact Centrum zijn aangepast. De publieksbalies en de receptie zijn geopend op maandag 09.00-12.00 uur, woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag 09.00 tot 11.00 uur. Ik vraag u dringend niet naar de gemeente te komen wanneer u verkoudheidsklachten of koorts heeft. Kom ook niet naar de gemeente wanneer dit niet noodzakelijk is. Vragen? Kijk op www.hardinxveld-giessendam.nl of bel 14 0184.

Kijk voor de laatste informatie over corona op www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl of www.zhzveilig.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie