Afbeelding
Arie Jan van Termeij

Rondslingerende wegwerpmondkapjes op straat

13 december 2020 om 13:44 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM ,,Het liefst stuur ik mooie foto’s van de natuur in en rond Hardinxveld-Giessendam", mailt Arie Jan van Termeij. ,,Maar tijdens een wandeling van ongeveer 20 minuten door de West-Wijk, ben ik toch geschrokken over het gebruik van wegwerpmondkapjes. Ik heb het idee, dat de term “wegwerp’ toch echt te letterlijk wordt genomen." In een rondje van 20 minuten is de Hardinxvelder negen wegwerpmondkapjes tegen gekomen.

,,Buiten het vervuilen van het milieu, zijn ze op deze wijze van gebruik, ook een gevaar ten aanzien van struikelen (met de hak of schoen in de lus steken). En zijn ze zeker een gevaar voor dieren die er in verstrikt kunnen raken. Om te voorkomen dat vogels in de problemen komen door mondkapjes is het volgens experts goed om wegwerpmondkapjes sowieso altijd in de prullenbak te gooien en niet op straat."

Van Termeij vervolgt: ,,Het is nog beter om geen wegwerpmondkapjes te dragen, maar herbruikbare. De impact van mondkapjes op het milieu is misschien niet waar je als eerste bij stil staat. Maar ga eens na: door de wereldwijde mondkapjesplicht loopt het aantal mondkapjes ontzettend op. Hélemaal als miljoenen mensen dagelijks nieuwe wegwerp mondkapjes gebruiken. Ga dan voor een duurzaam alternatief. Maak er bijvoorbeeld zelf één of ga voor een duurzaam mondkapje, zoals vele plaatselijke winkeliers aanbieden. Zo steun je ook meteen de plaatselijke ondernemers. Alle beetjes helpen!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie