Afbeelding
Anneke Hymmen

Opvoeden gaat met ups en downs

Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Home-Start brengt ouders bij elkaar voor ondersteuning bij het opvoeden. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische opvoedzaken voor het gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, samen nadenken over lastige dingen in de opvoeding (zoals slapen, eten, ruzie) of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

,,Tijdens en na mijn scheiding kwam er van alles op me af. Ik kreeg veel steun van mijn omgeving, maar had ook behoefte aan iemand die verder van mij af stond. Toen ik hoorde van Home-Start besloot ik contact met hen op te nemen. In het kennismakingsgesprek met de coördinator vroeg zij naar mijn behoeften. Bij die vragen zocht ze een vrijwilliger uit. Tijdens de eerste kennismaking klikte het meteen.”

Ook behoefte aan een steuntje in de rug? Bel vrijblijvend voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start, Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl.

Info: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

advertentie