Afbeelding
Hack Shield

Gemeente Hardinxveld-Giessendam zoekt junior Cyber agents

15 oktober 2021 om 10:20 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Bewustwording is een belangrijk instrument om ervoor te zorgen dat je veilig kunt internetten en niet wordt gehackt. Daarmee moet je vroeg beginnen en daarom is de gemeente op zoek naar junior Cyber agents, kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Project Hackshield laat kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar door middel van een spelprogramma kennismaken met de online wereld. Via Hackshield worden de kinderen Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kunnen zij in hun omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van Hardinxveld-Giessendam de gemeente beschermen.

Burgemeester Heijkoop aan het woord: ,,Als burgemeester van Hardinxveld-Giessendam ben ik trots op ons dorp. We leven met elkaar in veiligheid en helpen elkaar waar nodig. Op je laptop, de computer of je telefoon. Het is leuk om een spelletjes te spelen, een foto te sturen via Snapchat of om eens iets online te bestellen met hulp van je ouders. Maar wist je ook dat er online gevaren op de loer liggen? Zo proberen criminelen bijvoorbeeld om soms gegevens te stelen om op jouw kosten dure spullen te kopen. Dit gebeurt niet alleen bij jou, maar ook bij je opa, oma, vader of moeder. Als burgemeester maak ik mij hierover zorgen omdat ik steeds vaker van de politie dit soort berichten hoor. En daarom wil ik hier tegen optreden, samen met jou!”

HackShield is online te spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet. Eerst meer informatie over Hackshield en Cyber Agent, kom dan komende zaterdag naar de markt op de Houweningeplaats. Daar staan zij met een informatiestand. Of kijk anders op https://joinhackshield.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie