De Vrienden van Waardeburgh overhandigden donderdag 24 maart een orgel en Qwiek.up aan zorgcentrum Pedaja.
De Vrienden van Waardeburgh overhandigden donderdag 24 maart een orgel en Qwiek.up aan zorgcentrum Pedaja. De Vrienden van Waardeburgh

Vrienden van Waardeburgh schenken orgel en Qwiek.up aan Pedaja

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Vrienden van Waardeburgh overhandigden donderdag 24 maart officieel een orgel en een Qwiek.up projector aan de bewoners van zorgcentrum Pedaja. De materialen kwamen tijdens de coronapandemie binnen en er wordt al dankbaar gebruik van gemaakt.

Corné de Korte, manager van zorgcentrum Pedaja, zegt: ,,Muziek en bewegende beelden doen iets met onze bewoners. Het roept herinneringen op en draagt bij aan het welbevinden van bewoners. En daarmee ook aan de kwaliteit van onze zorg. We zijn dan ook erg dankbaar dat we deze middelen hebben gekregen van de Vrienden.”

SAMEN PSALMEN ZINGEN De bewoners van Pedaja zingen graag Psalmen en liederen met elkaar rond het orgel. De Vrienden hebben een verrijdbaar exemplaar aangeschaft dat mee kan worden genomen naar huiskamers op de woongroepen en appartementen van bedlegerige bewoners. Zo kan elke bewoner van orgelmuziek genieten.

ZINTUIGEN PRIKKELEN De cliëntenraad van Pedaja heeft de wens voor een Qwiek.up aangedragen bij de Vrienden. De Qwiek.up is een projector waarmee beelden op muren en plafonds kunnen worden getoond met geluid en muziek erbij. Vooral mensen met dementie beleven hier veel plezier aan. Het geeft afleiding en werkt rustgevend.

Vrienden van WaardeburghDe stichting Vrienden van Waardeburgh heeft als doel om het leven en welzijn van de bewoners van Waardeburgh zorgcentra nog aangenamer te maken. Dit doet zij door kleinschalige projecten te financieren die niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Dankzij donaties kunnen deze wensen vervuld worden. Info: www.waardeburgh.nl/vrienden

advertentie