Afbeelding
De Sociale Basis

Buurtbemiddelaars gezocht

Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Buurtbemiddeling de Sociale basis is op zoek naar buurtbemiddelaars. 

Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog oplopen en onoplosbaar lijken. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Ze spreken beide buren en brengen ze weer in gesprek en in beweging. Bemiddelaars zijn bevlogen vrijwilligers die graag een verschil maken.  

Wie goed kan luisteren en geïnteresseerd is in het verhaal achter een klacht of probleem. En wie het een uitdaging vindt om mensen in gesprek te brengen en wie over goede sociale vaardigheden beschikt, kan zich aanmelden. 

Buurtbemiddeling de Sociale basis  is actief in: Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. 

Om als vrijwilliger goed voor te bereiden op het bemiddelen krijgt iedereen een basistraining. De eerstvolgende training is gepland op zaterdag 2 april en zaterdag 9 april met een terugkomavond op 1 september. Na de training ontvangen de vrijwilligers begeleiding van een coördinator, bijscholing en is er geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Info en aanmelden: 078-7508900, buurtbemiddeling@desocialebasis.nl

advertentie