Onderscheidingen en afscheid bij brandweer Hardinxveld.
Onderscheidingen en afscheid bij brandweer Hardinxveld. Aart Vermeij

Onderscheidingen en afscheid bij brandweer Hardinxveld

28 september 2022 om 11:45 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de vrijdagavond in restaurant Kampanje gehouden korpsavond van de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam hebben 16 vrijwilligers een brandweeronderscheiding ontvangen. Tevens werd deze avond afscheid genomen van een zestal vrijwilligers.

Nadat er twee jaar geen korpsavond gehouden kon worden vanwege de corona-pandemie werd er vrijdagavond een inhaalslag gehouden voor de vrijwilligers die in de afgelopen drie jaar een jubileum hebben gevierd. Zowel de Operationeel Manager van de post, Pieter Vink, als ook burgemeester Dirk Heijkoop, zeiden in hun toespraak zeer verheugd te zijn dat nu na drie jaar weer een korpsavond kon plaatsvinden.

Vijf vrijwilligers kregen een brandweeronderscheiding met oorkonde vanwege 12,5 jarig dienstverband. Het zijn de heren Berry Aanen, Ruben Boer, Arjan Broekhuizen, Arjan van Herwijnen en Anton Rijnhout. Vanwege 20 jaar dienstverband werden onderscheiden Erik van den Bosch, Hans Dekkers, Ruben-Arie Vogel en Jan van Wingerden. Voor 25 jaar brandweerdienst werden onderscheiden Johan de Ruiter en Pieter Vlot.

Ook was er een onderscheiding voor 30 en 32 jaar dienstverband voor respectievelijk Jan-Piet Sterrenburg en Arie Loeve. 

Voor 35 en 36 jaar dienstverband kregen respectievelijk Arie van der Plas en Jan-Arie Loeve een brandweeronderscheiding. Tenslotte kreeg Meo van der Plas een onderscheiding vanwege 40 jaar lidmaatschap van de vrijwillige brandweer.

Alle onderscheidingen met oorkonde werden uitgereikt door burgemeester Dirk Heijkoop. Voor de partners was er een prachtige bos bloemen.

Tevens werd vrijdagavond afscheid genomen van een zestal vrijwilligers die om verschillende redenen het brandweerkorps gaan verlaten. Dat zijn de heren Erik van den Bosch, Arie Loeve, Jan-Arie Loeve, Maarten Spelt, Ad Sterrenburg en Hans den Toom. Uit handen van de voorzitter van de personeelsvereniging, Arnold Verweerd kregen zei een prachtig brandweerbeeldje aangeboden.

Tenslotte kregen vrijdag negen vrijwilligers uit handen van burgemeester Heijkoop een diploma uitgereikt. Zij allen zijn de afgelopen drie jaar geslaagd voor de opleiding voor Manschap, Bevelvoerder, Pompbediener en Brandweerchauffeur.

In zijn toespraak zei Operationeel Manager, Pieter Vink, dat de brandweerpost Neder-Hardinxveld volgend jaar een nieuw gaspakkenvoertuig krijgt. Dit betreft een regionaal specialisme dat binnen de gehele regio Zuid-Holland Zuid ingezet kan worden. Dit voertuig wordt ingezet als er in de Regio een incident heeft plaatsgevonden waar gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen die een bedreiging vormen voor omstanders en de bevolking. 

Tevens krijgt de post Boven-Hardinxveld volgend jaar een nieuwe tankautospuit een zogenaamde TAS. Het huidige voertuig is inmiddels ruim 16 jaar oud en afgeschreven.

advertentie
advertentie