Afbeelding
Hof van Sliedrecht

'Er is maar één Hof in Sliedrecht, en dat is deze'

Mensen

SLIEDRECHT Half maart kwamen Ad en Bep van Willigen tijdelijk in Hof van Sliedrecht wonen. Ad van Willigen kun je best een ‘bekende Sliedrechter’ noemen. Hij en zijn vrouw zijn in Sliedrecht geboren en getogen. Ze zochten woonruimte na de verkoop van hun huis. Die vonden ze in Hof van Sliedrecht.

,,Het appartement was volledig ingericht, dus we konden er zo intrekken”, vertellen ze. ,,We hebben alleen ons eigen bed meegenomen, de rest staat in een opslag.”

PRIMA OPLOSSING ,,We hebben het hier, eigenlijk een beetje tot onze eigen verbazing, goed naar onze zin”, vertelt Bep. ,,Van tevoren kun je dat toch niet goed inschatten. We genieten van het prachtige uitzicht over Sliedrecht, de rivier en de Biesbosch. Het appartement is comfortabel en vooral de service en de vriendelijkheid in deze organisatie is geweldig.” Haar man vult haar aan: ,,In de maanden dat we hier nu wonen zijn onze ogen echt open gegaan voor de kwaliteit van deze woonvorm voor ouderen. Zelfs in de tijd van corona was alles hier prima geregeld. Door hier zo een tijdje te wonen, is de drempel om zelf ook ooit zo te gaan wonen niet hoog meer. Nu zijn we nog gezond en voelen we ons nog jong, maar als we merken dat het minder gaat en als we zorg nodig zouden hebben, weten we nu dat je niet hoeft op te zien tegen het wonen hier.” Hun advies is dan ook: ‘Wacht niet te lang als je hulp nodig hebt. Zet de stap naar Hof van Sliedrecht’. ,,Je woont hier zelfstandig en als het nodig is krijg je tijdelijk of permanent prima zorg, dat is ideaal voor een ouder echtpaar of alleenstaande”, vindt Ad.

SLIEDRECHTS MUSEUM Ad van Willigen had voor zijn pensioen een elektrotechnisch bedrijf. Service vond hij heel belangrijk. ,,Ik was er niet alleen voor de grote klanten en de grote opdrachten. Ook voor gewone klussen bij gewone mensen deden we ons uiterste best. Als je als ondernemer eenmaal bekend staat als betrouwbaar, dan weet men je te vinden. Ook na mijn pensioen was dat het geval: ik werd gevraagd om voorzitter te worden van de Stichting Sliedrechts Museum. Er lag een uitdagende klus om tot een nieuw, modern museum te komen, waar ook de Historische Vereniging Sliedrecht en de Genealogische Vereniging "De Stamboom" een plek zouden krijgen. Met elkaar hebben we dat voor elkaar gekregen en het is prachtig geworden.” Vorig jaar is het museum opnieuw geopend. Dit voorjaar was het in verband met de coronacrisis een tijdje dicht, maar intussen is het op woensdagen en zaterdagen weer te bezoeken. ,,We draaien op vrijwilligers”, vertelt Ad. ,,En nu ik toch bezig ben… we kunnen nog best wat mensen gebruiken die het leuk vinden om bijvoorbeeld als suppoost mee te helpen.”

HEERLIJKE MAALTIJDEN Over een paar weken wordt hun nieuwe woning opgeleverd en verlaat de familie Hof van Sliedrecht weer. Ze hebben hier dan een kleine vier maanden gewoond. ,,Natuurlijk kijken we er naar uit om straks onze eigen spullen weer om ons heen te hebben, maar we hebben hier zeker genoten. Bijvoorbeeld van al die heerlijke maaltijden. We waren van plan om zelf te koken, maar toen we de wekelijkse menulijsten zagen, waren we al snel verleid en hebben we ons lekker laten verwennen. De menu’s hebben een geweldige kwaliteit. Dat gaan we vast een beetje missen”, aldus Bep.

advertentie