Manu op zijn verjaardag op 17 maart 2020.
Manu op zijn verjaardag op 17 maart 2020. Manja Ockers

Stuur een verjaarsdagskaartje naar Manu

Mensen

H’VELD-G’DAM Iedereen herinnert zich nog wel de eerste lockdown op 16 maart 2020. Manu Ockers (6) vergeet die dag ook niet snel meer. De volgende dag 17 maart, zou hij trakteren op school omdat hij op die dag jarig is. Helaas ging dat niet door en zijn verjaardag dreigt dit jaar ook in het water te vallen. Zoals het er nu naar uit zien kan hij zijn feestje weer niet vieren. Zijn moeder Manja heeft de stoute schoenen aangetrokken en doet een oproepje aan iedereen om hem een kaart te sturen.

door Esther Coumans

Het zit Manja Ockers en haar gezin niet mee. Deze week zijn zij en haar man positief getest op corona. Samen met haar kinderen zitten ze in quarantaine. ,,Het is nog maar de vraag of we iets aan de verjaardag van Manu kunnen doen”, vertelt ze. ,,Gelukkig voelen mijn man en ik ons goed. De kinderen zijn negatief getest, dat is wel fijn, maar zij moeten straks nog een keer getest worden als de tien dagen voorbij zijn. Als dat allemaal goed is, kan Manu gelukkig wel zijn verjaardag nog vieren op school en trakteren. Vorig jaar ging dat niet door, net als zijn kinderfeestje. Hij hoopt zijn zevende verjaardag toch nog wel te kunnen vieren.”

Zijn zusje vierde vorig jaar net voor de lockdown nog net haar eerste schrikkelverjaardag op 29 februari (ze werd 4 jaar). ,,Dit jaar heb ik een oproepje op Instagram gezet of mensen een kaartje voor haar verjaardag wilden sturen. Dat hebben best veel mensen gedaan. Het ziet er helaas naar uit dat we voor Manu voor de tweede keer zijn verjaardag niet kunnen vieren. Dat is natuurlijk wel heel erg sneu. Dus nu wil ik een oproepje in de krant doen om mensen te vragen of zij een verjaardagskaart naar hem willen sturen. Daar zal hij zeker een stuk vrolijker van worden. Het heeft veel indruk op hem gemaakt dat zijn zusje afgelopen weekend veel kaarten kreeg en dat zou hij ook wel willen.”

Ze vervolgt: ,,Een kinderfeestje zit er voor hem voorlopig ook niet in. Misschien als straks het weer beter wordt, kunnen we buiten nog iets leuks doen hoor. Het is helaas weer even afwachten allemaal. En we zijn hier thuis toch erg ervan geschrokken dat mijn man en ik corona hebben. Dus ik wil van zijn verjaardag een leuk feestje maken.”

Wie Manu Ockers een leuke verjaardagskaart (of tekening) wil sturen, kan dat sturen naar Uranusstraat 66, 3371 VN, Hardinxveld-Giessendam of gewoon door brievenbus doen op woensdag 17 maart.

advertentie