Jasper de Jong gaat de gemeenteraad verlaten.
Jasper de Jong gaat de gemeenteraad verlaten. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

SGP’er Koen Schouten volgt Jasper de Jong op als raadslid

9 maart 2021 om 17:04 Politiek

H’VELD-G’DAM SGP-raadslid Jasper de Jong gaat de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam verlaten. Hij vertrekt om persoonlijke redenen, die verder niet bekend zijn gemaakt. Zijn beoogde opvolger is Koen Schouten, die momenteel burgerraadslid is namens de SGP. Naar verwachting zal hij op 22 april worden beëdigd.

door Ward den Besten

,,Om persoonlijke redenen neem ik tussentijds afscheid van de gemeenteraad. Het einde aan mijn raadslidmaatschap komt een jaar eerder dan ik graag had gezien. Toch ben ik alles afwegend tot de conclusie gekomen dat het beter is om nu (voortijdig) het raadslidmaatschap te beëindigen’’, laat de 62-jarige De Jong weten in een verklaring van de SGP.

De Jong zat zo’n 12 jaar voor de SGP in de gemeenteraad, verdeeld over twee periodes. In 2007 kwam de SGP’er voor het eerst in de raad. In 2016 nam hij ook halverwege een raadsperiode afscheid. Dat besluit nam hij destijds vanwege zijn ,,toegenomen werkzaamheden als ondernemer”. In 2018 stond hij weer op de kieslijst van de SGP en kwam hij weer in de raad. De Jong deed onder meer de woordvoering over ruimtelijke ordening, openbare ruimte en gemeentelijke financiën.

,,Wij hebben begrip en respect voor de afweging van Jasper de Jong’’, laat de SGP de weten. ,,Tegelijk betreuren wij het vertrek van Jasper zeer. Jasper vervulde met een nuchtere inslag een geheel eigen plaats in de fractie en bracht vanuit zijn enorme netwerk veel praktijk- en mensenkennis in. Als fractie en bestuur hopen wij - zij het op de achtergrond - gebruik te kunnen blijven maken van die kennis.’’

ENTHOUSIAST De 22-jarige Koen Schouten is sinds de verkiezingen in 2018 burgerraadslid namens de SGP. ,,Koen is enthousiast en gemotiveerd en pakt deze kans om als SGP-raadslid aan de slag te gaan met volle overtuiging aan. In de fractie draaide Koen al volledig mee. Nu hij ook volwaardig mee gaat draaien in de gemeenteraad is zijn frisse blik een zeer welkome bijvangst’’, aldus de SGP.

advertentie
advertentie