EMS is op op zoek naar gevorderde muzikanten om het orkest weer perspectief te bieden.
EMS is op op zoek naar gevorderde muzikanten om het orkest weer perspectief te bieden. EMS

Muziekvereniging EMS verder zonder harmonie?

7 april 2022 om 13:52 Muziek

HARDINXVELD-GIESSENDAM De afdeling harmonie van muziekvereniging EMS ziet helaas geen toekomst meer door het dalende ledenaantal.

De afgelopen jaren daalde het aantal leden bij de afdeling harmonie enorm. Ondanks vele initiatieven om jongeren en volwassenen uit de omgeving enthousiast te maken om een muziekinstrument te komen bespelen bij EMS, is dit helaas onvoldoende gelukt. Leden werven was niet altijd een probleem, maar mensen zijn tegenwoordig minder trouw aan verenigingen dan vroeger. Het is voor jongeren steeds minder populair om bij een muziekvereniging te spelen. Heel erg jammer natuurlijk, want de leden die al jaren betrokken zijn bij EMS zullen allemaal aangeven dat het juist zo leuk en gezellig is om samen muziek te maken. Het is echt heel fijn om je gevoel te uiten door het spelen van muziek.

De vele lockdowns in Coronatijd hebben ook niet bijgedragen aan het ledenaantal. Er waren maar weinig repetities, op anderhalve meter afstand, en daardoor ging de spirit eruit. Mensen zijn hun vrije tijd ook anders in gaan vullen. Veel partijen worden niet meer bezet, waardoor de muziekkeuze beperkt is geworden. De overgebleven leden hebben daarom, met pijn in het hart, besproken om de activiteiten van de harmonie stil te leggen.

NOODOPROEP ,,We zijn op zoek naar gevorderde muzikanten om ons orkest weer perspectief te bieden. EMS staat voor Eendracht Maakt Sterkt, dus wellicht dat deze oproep aan de samenleving tot een oplossing leidt. Voelt u zich geroepen om in ons orkest mee te komen spelen of heeft u een andere oplossing voor het afnemende ledenaantal bij de harmonie dan kunt u contact opnemen via: emssecretariaat@gmail.com.”

De drumband en majorettes van EMS zullen hun bezigheden gewoon blijven voortzetten.

advertentie
advertentie