Afbeelding
Google maps

Bomen langs industrieterrein Nieuweweg rechtmatig gekapt

23 september 2020 om 11:43 Natuur en milieu

H'VELD-G'DAM De bomen die eerder dit jaar zijn gekapt langs de Middenwetering op het bedrijventerrein Nieuweweg zijn rechtmatig weggehaald. Dat antwoordt de gemeente op vragen die het CDA hier in juli over had gesteld.

De gemeente laat weten dat de groenstrook en de bijbehorende bomen op het industrieterrein eigendom zijn van particulieren. ,,En doordat op de Groene Kaart de beplantingsstrook niet is bestemd als waardevolle zone of een waardevolle en/of monumentale boom, mogen de bomen zonder ontheffing worden gekapt'', luidt het antwoord. Wat de reden is geweest om de bomen weg te halen, is bij de gemeente niet bekend.

Het CDA wees er onder meer op dat de bomen een geluidswerende functie hadden voor omliggende huizen en dat ze lichtvervuiling tegen hielden. De gemeente beaamt dat. ,,Op het bestemmingsplan is om deze reden de groenstrook met de bomen en struiken ook bestemd als groen.'' Maar desondanks mochten de bomen alsnog gekapt worden. Volgens de gemeente hoeven de bomen ook niet elders gecompenseerd te worden.

advertentie
advertentie