,,We kijken er al naar uit om in november van dit jaar de sleutel te krijgen van ons nieuwe huis en daar dan hopelijk eind december te gaan wonen, samen met Suze, onze dochter van 8 maanden oud."
,,We kijken er al naar uit om in november van dit jaar de sleutel te krijgen van ons nieuwe huis en daar dan hopelijk eind december te gaan wonen, samen met Suze, onze dochter van 8 maanden oud." Gebroeders Blokland

Thijmen en Rianne kiezen weer voor een woning van Gebroeders Blokland

13 september 2023 om 14:56 Nieuwbouw

HARDINXVELD-GIESSENDAM Toen Thijmen en Rianne van Termeij zich inschreven als geïnteresseerden voor een nieuwbouwwoning in het plan ‘De Nieuwe Buurt’ in de Hardinxveld-Giessendam, was het nog allerminst zeker dat ze er ook zouden gaan wonen. Voor deze woningen was zoveel animo, dat er geloot moest worden. Het stel had geluk en ze werden ingeloot voor een rijwoning aan de Gieser Wildeman.

Inmiddels wonen Rianne en Thijmen er vijf jaar naar volle tevredenheid. Het huis is lekker licht en ruim, heel degelijk gebouwd en alles ziet er nog als nieuw uit. Toen Gebroeders Blokland bekendmaakte dat ze in de wijk De Blauwe Zoom weer een nieuw project gingen ontwikkelen, schreven ze zich in voor de nieuwsbrief. ,,Dat was in eerste instantie uit pure nieuwsgierigheid”, vertelt Rianne. ,,Het is hier praktisch om de hoek en we wilden graag weten wat er allemaal ging gebeuren. Maar naar mate de plannen van Gebroeders Blokland van de nieuwe wijk ‘Ons Dorp’ concreter werden, kregen we zelf ook wel zin om er een woning te kopen. Op het kleinste eiland werden 8 twee-onder-een kap woningen gebouwd en dat leek ons echt geweldig.”

DUURZAAMHEID

,,We hadden onze zinnen gezet op één bepaalde twee-onder-een kap woning op het kleinste eiland en die is het ook geworden”, zegt Thijmen. ,,We hebben bewust gekozen voor de rust van een klein eiland waar alleen bestemmingsverkeer komt. Deze woning is nog wat ruimer dan ons huis waar we nu wonen en we hebben straks ook een eigen oprit, een garage en een ruimere tuin aan het water. En niet te vergeten is ook het hele huis qua duurzaamheid helemaal up-to-date. Met het dak vol zonnepanelen, een warmtepomp, vloerverwarming en koeling op beide etages en een elektrische boiler wordt het een woning met veel comfort en lage energielasten.”

We vinden het heerlijk om het huis helemaal in te delen en aan te passen aan onze woonwensen

,,We hadden inmiddels hele goede ervaringen met het kopen van een nieuwbouwwoning”, zegt Rianne. ,,We vinden het heerlijk om het huis helemaal in te delen en aan te passen aan onze woonwensen. We weten na twee nieuwbouwwoningen precies welke opties we belangrijk vinden en al deze opties hebben we bij het aankoopproces uitvoerig uitgezocht en overdacht. Omdat we al eerder een woning bij Gebroeders Blokland kochten, hebben we weer alle vertrouwen over de uitstekende kwaliteit.”

,,We kijken er al naar uit om in november van dit jaar de sleutel te krijgen van ons nieuwe huis en daar dan hopelijk eind december te gaan wonen, samen met Suze, onze dochter van 8 maanden oud. Omdat we al een paar kijkdagen hebben gehad, zien we het huis steeds completer worden en krijgen we er nóg meer zin in. Tijdens deze kijkdagen hebben we ook onze toekomstige buren ontmoet en is er besloten om een appgroep aan te maken. We delen de vorderingen op de bouw en regelen alvast wat praktische zaken met elkaar. Dat voelt heel goed, waardoor we allemaal nog meer toeleven naar het moment van oplevering. Was het alvast maar november,” zegt Thijmen lachend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie