Afbeelding
BDUmedia archief

'We kunnen op afstand werken'

16 maart 2020 om 11:24 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Het onderwijs in Hardinxveld-Giessendam is momenteel druk bezig met zaken regelen rondom de sluiting van de scholen en kinderdagverblijven vanwege het coronavirus. De grote klus begint voor sommige locaties nu echt.

door Eline Lohman

Op zondagmiddag werd besloten alle scholen en kinderopvang te sluiten. Hoe is dat maandagochtend voor de scholen? Bij het Willem de Zwijger College is niemand naar school gekomen op maandagochtend, vertelt Janke van der Zaag. Zij snapt het besluit tot sluiting. ,,Eindelijk iets dat eenduidig is naar de leerlingen en ouders toe. Wij kunnen ons nu eindelijk concentreren op alles dat nodig is om online informatie aan te kunnen bieden. We richten ons met name op examenkandidaten. Zij kunnen via Skype hun mondeling doen, bijvoorbeeld. We willen ervoor zorgen dat onze leerlingen zo min mogelijk achterstand oplopen. De grote klus begint nu pas echt goed. Gelukkig zijn we digitaal goed uitgerust, al zal het even wennen zijn voor de leerlingen en de ouders."

Bij Obs De Driemaster is het schoolplein niet leeg gebleven, volgens Monique de Hon. ,,Een aantal kinderen is naar school gekomen, verveeld over de verschillende locaties. We zijn momenteel aan het inventariseren. We kunnen op afstand werken, digitaal. Dat gaan we dan ook doen. Daarnaast willen we ook dat kinderen anders bezig zijn – niet alleen voor het beeldscherm. Daarom gaan we ook op papier zaken verwerken en stimuleren we thuis bewegen. Bijvoorbeeld: loop de trap op en zeg de som van zes op."

Ook bij peuterspeelzaal De Flierefluiter wordt er het een en ander geregeld. Inge de Rijke: ,,We hebben de deur open en de juffen zijn aanwezig, voor ouders met cruciale beroepen hun kinderen willen brengen als dat nodig is. Maar vooralsnog zijn er geen kinderen gekomen. Wat ik van de sluiting vind? Deels is het fijn dat er duidelijkheid is. Zo hoeven we voor verkouden personeelsleden en kinderen geen overweging meer te maken om ze naar huis te sturen of niet. Maar het is wel jammer dat we dicht moeten."
 

advertentie
advertentie