Verkeersexamen
Verkeersexamen Richard van Hoek Fotografie

Verkeersexamen leerlingen groep 7 en 8 in Hardinxveld

4 juni 2021 om 09:40 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op donderdag 3 en vrijdag 4 juni mogen de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Hardinxveld laten zien of ze zich veilig door het verkeer bewegen.

Vorig jaar ging het schoolverkeersexamen niet door, maar Veilig Verkeer Nederland, afdeling Merwedestreek is bezig met een inhaalslag. Frans Moen vertelt: ,,Door het coronavirus konden we vorig jaar de praktijkexamens van de groepen 7 niet afnemen. Daarom nemen we dit jaar van alle basisscholen in Hardinxveld zowel de praktijkexamens van groep 7 en groep 8 af. Het theoretische deel is al geweest, dat is door de scholen zelf geregeld.”

Op donderdag 3 juni fietsten de bovenbouwers van Beneden-Hardinxveld hun schoolverkeersexamen, op vrijdagmorgen 4 juni zijn de Boven-Hardinxveldse leerlingen aan de beurt. ,,In totaal doen circa 400 leerlingen mee, zo’n 300 in Beneden- en 100 in Boven-Hardinxveld. Het praktijkexamen bestaat uit twee delen; de fietskeuring en het afleggen van een route. Bij de keuring van de fietsen kijken vrijwilligers, vaak in samenwerking met de politie, of de fietsen veilig zijn. Werken de remmen, heeft de fiets een goed werkende bel? Vervolgens leggen ze een route af. Zo’n twaalf vrijwilligers nemen plaats langs de kant van de weg en kijken of de leerlingen veilig fietsen en bijvoorbeeld wel hun hand uitsteken.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie