rondloeiding tijdens het bezoek van de schoolklassen aan de Amateurkunsttentoonstelling
rondloeiding tijdens het bezoek van de schoolklassen aan de Amateurkunsttentoonstelling Goed Gezien - Goed Bekeken

Amateurkunst in schijnwerpers

25 augustus 2022 om 19:31 Overig Deel je nieuws

Tentoonstelling in Giessenburg

Op 17/18/19 november organiseert Goed Gezien – Goed Bekeken haar jaarlijkse Amateurkunsttentoonstelling. Dit jaar voor het eerst in De Til in Giessenburg. Ontstaan als hobbytentoonstelling in Nieuw-Lekkerland is het gegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement, maar steeds in een andere plaats. Nu Giessenlanden en Molenwaard tot één gemeente zijn geworden, hoort Giessenburg daar ook bij. Op uitnodiging van de dorpskamer is de vereniging in Giessenburg terecht gekomen.

Meedoen aan de tentoonstelling

Mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn, krijgen tijdens een driedaagse tentoonstelling de mogelijkheid om 3 werken te presenteren aan het publiek. De vereniging wil amateurkunst een podium te geven, want de makers zitten vaak op hun zolder of in een ateliertje te werken; de werken die zij maken verdienen méér aandacht. Niet alleen leden van de vereniging, maar ook inwoners worden uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.goedgezien-goedbekeken.nl (uiterlijk 15 oktober).

Kunstenaar in de klas

Aan de Amateurkunsttentoonstelling is een scholenproject gekoppeld voor de hoogste klassen van het primair onderwijs. De uitnodigingen daarvoor zijn inmiddels naar de scholen verstuurd. Zij krijgen een lesbrief met werkboekje en een kunstenaar in de klas. De werkstukken die de leerlingen maken doen mee aan de wedstrijd, waaruit drie winnaars gekozen worden. Met de opening van de tentoonstelling worden de prijzen uitgereikt. Leerlingen die niet in de prijzen zijn gevallen krijgen een herkansing met de quiz die ze kunnen maken als ze in schoolverband de tentoonstelling bezoeken.

Meer weten over de vereniging

Meer informatie over de vereniging en de activiteiten die gehouden worden, is te vinden op de website www.goedgezien-goedbekeken.nl en  www.facebook.com/amateurkunst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie