Adempauze tijdens eerste oefenduel van Hardinxveld
Adempauze tijdens eerste oefenduel van Hardinxveld Teus Stam

Hardinxveld gestart met seizoenvoorbereiding

19 augustus 2019 om 09:03 Voetbal

H'VELD-G'DAM De selectie van Hardinxveld is onder leiding van de nieuwe trainer coach Richard den Ouden gestart met de voorbereiding van het komende voetbalseizoen 2019/2020. In de voorbereiding op de nieuwe competitie in de derde klasse begint Hardinxveld met een aantal oefenwedstrijden en vervolgens staat er een bekerpoule op het programma.

De eerste oefenwedstrijd speelde Hardinxveld afgelopen zaterdag tegen een combinatieteam van Heerjansdam. Aan de Sluisweg liep Hardinxveld vrij eenvoudig uit naar een 6-1 overwinning. Na een half uur spelen opende Hardinxveld de score via een strakke kopbal in de kruising van Adi Jogic. En nadat Lex de Gier de paal had geraakt schoot Pieter Kroon de ruststand van 2-0 binnen. In de stromende regen speelde het tweede deel zich op het kunstgras voornamelijk af op de helft van de bezoekers. Met in elke linie jeugdig elan van overgekomen jeugdspelers combineerde Hardinxveld naar hartenlust tegen de reserves van Heerjansdam. Door doelpunten van Aron van Andel, Aron Eijkelboom, Robin de Boon en Lex de Gier stond de score een kwartier voor tijd al op 6-0. Via een van richting veranderde vrije trap rolde in de slotfase toch nog de 6-1 bij Hardinxveld binnen.
Komende zaterdag 24 augustus speelt Hardinxveld om 14.30 uur ook aan de eigen Sluisweg een oefenwedstrijd tegen het in de zuidelijke derde klasse uitkomende GDC.
Vervolgens wordt op dinsdag 27 augustus om 20.00 uur ook thuis nog aangetreden tegen tweedeklasser Drechtstreek uit Papendrecht. .

Op de zaterdag 31 augustus, 7 en 14 september staat dan de districtsbeker op het programma, waarbij Hardinxveld is ingedeeld in een poule met RCD, Sparta’30 en Asperen. Tussendoor speelt Hardinxveld op dinsdag 10 september nog een oefenwedstrijd bij eersteklasser GRC’14. Op zaterdag 21 september wordt dan een begin gemaakt met de competitie in de derde klasse. Daarin treft Hardinxveld als tegenstanders Alblasserdam, Ameide, De Alblas, Groot-Ammers, Lekkerkerk, Lopik, sv Meerkerk, Perkouw, SVW, Schelluinen, Schoonhoven, Streefkerk en VVAC.

Duel van Hardinxveld tegen Heerjansdam
Jos Laurs vangt namens Hardinxveld duel op
Pauze tijdens eerste oefenduel van Hardinxveld
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie