Afbeelding
pixabay.com

‘Geen geld voor meer bankjes’

21 juni 2021 om 16:14 Recreatie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Aan het plaatsen van banken langs bijvoorbeeld het water zitten haken en ogen waardoor dat niet altijd mogelijk is. De grond is vaak niet in het beheer van de gemeente en er moeten extra faciliteiten komen, waar momenteel geen geld voor beschikbaar is. Dat antwoordt de gemeente Hardinxveld op vragen van de TAB, die graag meer bankjes in het dorp wil om van de ,,fraaie uitzichten’’ te kunnen genieten.

door Ward den Beste

De lokale partij vroeg de gemeente in het bijzonder of de banken bij de haven in Boven-Hardinxveld weer terugkomen na de werkzaamheden en of er in het dorp niet meer geplaatst kunnen worden, zoals langs de Tiendweg en de Rivierdijk.

De gemeente laat weten dat op de strekdam bij de haven drie van de vier verwijderde bankjes terugkomen. Dat zal naar verwachting na de zomer gebeuren. Ook de bomen die daar vanwege de werkzaamheden zijn gekapt, worden herplant.

Maar het plaatsen van meer bankjes elders langs het water is lastig. ,,We begrijpen de vraag om meer banken te plaatsen’’, aldus de gemeente. Maar zowel de Rivierdijk als de Tiendweg is niet in beheer van de gemeente. ,,Om hier banken te mogen plaatsen zal toestemming moeten worden verkregen van het Waterschap of Rijkswaterstaat.’’

Daarnaast moet bij een bankje vaak ook een afvalbak geplaatst worden, evenals een beugel waar een fiets tegenaan kan worden gezet. ,,Er zijn geen middelen om extra meubilair te plaatsen’’, aldus de gemeente. ,,Ook voor het legen van de afvalbak en het onderhouden van de ruimte om de bank door bijvoorbeeld het gras weg te maaien zijn geen middelen beschikbaar. Veelal liggen deze plekken op moeilijker te bereiken locaties of locaties die buiten het reguliere werkgebied vallen waardoor er relatief veel tijd gaat zitten in het onderhoud.’’

De gemeente adviseert de TAB om contact op te nemen met burgerplatform Buurt Bestuurt, die (beperkt) middelen heeft om ,,invulling te kunnen geven aan wensen vanuit de samenleving’’. Volgens de gemeente kan Buurt Bestuurt eventueel om toestemming vragen aan het Waterschap voor het plaatsen van een bankje langs de Tiendweg.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie