Het thema van de kerkdienst is 'Ik tel mee'.
Het thema van de kerkdienst is 'Ik tel mee'. de Bron

Online kerstdienst ‘Ik tel mee’

23 december 2021 om 15:19 Religie

HARDINXVELD-GIESSENDAM ‘Ik mis nog nummer 1…’ Deze zin is door diverse mensen de afgelopen dagen gezegd. Wat is er aan de hand?

Als je de laatste tijd door Hardinxveld-Giessendam gelopen bent, heb je achter diverse ramen een poster met een nummer kunnen zien hangen. Dit nummer heeft te maken met een bingospel dat blijkbaar gespeeld wordt. Na een korte zoektocht blijkt het te gaan om de kerstdienst uitgaande van de nieuwe samenwerkingsgemeente ‘de bron, een kerk van hoop’.

Een medeorganisator legt uit: ,,Dit jaar hebben we als thema voor de kerstdienst gekozen: ‘ik tel mee’. Alle leden van de kerk hebben een tasje gekregen met daarin de uitleg over het bingospel. In de tas zaten onder andere een bingobal, een bingokaart en een poster om achter het raam te hangen. De bedoeling is dat iedereen probeert zijn of haar bingokaart vol te krijgen. Daarbij blijkt nu dat nummer 1 lastig te vinden is. Lastig te vinden, maar wel nodig om de kaart vol te krijgen.”

In de diensten voorafgaand aan de komende kerstdienst is al uitvoerig aandacht besteed aan het thema. ‘We leven in een tijd waarin steeds meer mensen zich afvragen of ze nog wel meetellen in deze wereld. Hoor ik er nog wel bij? Wat moet ik allemaal doen om erbij te mogen horen?’

De kerstdienst voor zaterdag 25 december is in zijn geheel vooraf opgenomen. Aan alle gemeenteleden is gevraagd om filmpjes in te sturen, gebedspunten in te spreken en mee te werken aan deze online-kerstdienst. Zoveel mogelijk mensen die meedoen, om zo het gevoel van samen Kerst te vieren te versterken. Het wordt een mooie kerstdienst. Er is geprobeerd om aan alle leeftijdsgroepen aandacht te besteden zodat iedereen het gevoel krijgt mee te tellen. De makers beloven bovendien dat het ook voor mensen die geen lid zijn van ‘de bron, een kerk van hoop’ een mooie kerstbeleving zal zijn.

,,Het bingospel, de bingoballen… het is allemaal bedoeld om op een verrassende manier aan mensen duidelijk te maken dat iedereen meetelt. Dat is namelijk de bedoeling van deze kerstdienst en wat ons betreft de bedoeling van Kerst. Dat iedereen mag weten dat je in deze ingewikkelde tijd meetelt. Je mag bij God zijn wie je bent. Bij Hem tel je mee. Altijd. Gewoon zoals je bent. Dat geldt voor iedereen. Om dat te bewijzen kwam Hij als een klein kind naar ons toe. Dat is Kerst.” Een van de medewerkers legt het op deze manier uit.

Blijft natuurlijk nog wel de vraag: ‘Waar is nummer 1 te vinden.’ De medewerker legt uit dat die vraag beantwoord gaat worden tijdens de dienst. Een reden om die dienst te volgen: https://www.debronhg.nl/kerst. Op die site is nog veel meer informatie te vinden rond de diensten met Kerst. Er zal bijvoorbeeld ook nog een speciaal B.LOFT event zijn als ‘kerstnachtdienst’.

advertentie
advertentie