Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Tot 1 juni geen markt Houweningeweer

27 maart 2020 om 09:29 Winkels

H'VELD-G'DAM Maandag 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Het werd duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden, ook met minder dan 100 mensen. Onder deze bijeenkomsten vallen ook de grote markten (meer dan 10 kramen). Markten waar normaal meer dan 10 kramen staan mogen, volgens de noodverordening, de markt ook niet verkleinen. Dit betekent dat er tot 1 juni geen markt is aan de Houweningeweer.

Zaterdag 21 werd er nog wel een markt gehouden aan de Houweningeweer. In een aangepaste vorm: het marktgebied werd vergroot, kramen verder uit elkaar gezet en het bezoekersaantal werd nauwlettend in de gaten gehouden. Ondanks de positieve uitkomst van de evaluatie, krijgt de markt in deze vorm geen vervolg. Burgemeester Dirk Heijkoop: ,,Het was mooi te zien hoe goed bezoekers en marktkooplui omgingen met de genomen maatregelen. De regionale noodverordening van onze regio, en daarmee de richtlijnen van het RIVM, is leidend. Dit betekent dat er tot 1 juni geen markt is aan de Houweningeweer."

De markt op vrijdagmiddag in de Prinses Irenestraat kan open blijven. Hier staan wekelijks 5 kramen, waardoor deze markt onder 'kleine markten' valt. Er mogen alleen kramen met levensmiddelen staan. De komende weken is er extra toezicht op de markt om het bezoekersaantal en de overige maatregelen te controleren. Worden de maatregelen niet of niet voldoende nageleefd, wordt de markt alsnog gesloten.

advertentie
advertentie