Impressie van De Rokerij
Impressie van De Rokerij gemeente Hardinxveld-Giessendam

Omwonenden De Rokerij: goed gesprek met ontwikkelaar

9 februari 2021 om 17:02 Wonen IJzergieterij en Rokerij

H’VELD-G’DAM De omwonenden van nieuwbouwlocatie De Rokerij in Boven-Hardinxveld en ontwikkelaar Blokland Bouwpartners zijn in gesprek om nader tot elkaar te komen over de bouwplannen. Tony Wardenier van Klankbordgroep De Rokerij, die eerder dreigde naar de Raad van State te stappen, laat weten dat er ,,inmiddels op een constructieve manier open gesprekken zijn geweest”.

door Ward den Besten

Volgens Wardenier heeft de projectontwikkelaar voor en na vaststelling van het bestemmingsplan vorige maand ,,proactief contact gezocht’’ met de omwonenden die bezwaren hadden ingediend tegen het plan. ,,Deze actieve insteek wordt gewaardeerd’’, zegt hij. ,,De ontwikkelaar heeft tevens aangegeven dat er uiterst zorgvuldig zal worden omgegaan met het bezit van omwonenden.’’

Voordat met de bouw begonnen wordt, zal volgens Wardenier een onafhankelijk bureau een rapport opstellen over de huidige staat van de woningen van onder meer De Buurt. Wardenier laat verder weten dat de klankbordgroep op korte termijn door de ontwikkelaar zal worden uitgenodigd voor een werksessie om het groenplan verder uit te werken.

Op het project De Rokerij, waar zo’n zestig woningen komen, is de afgelopen jaren door omwonenden veel kritiek geuit. Bezwaren waren er onder meer tegen de bouwhoogten, het groenbeleid, de verkeersafwikkeling en de manier waarop zij zijn betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

Tijdens de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad een voorstel van de TAB aangenomen, waarin de gemeente gevraagd wordt de doorgang tussen De Buurt en De Rokerij alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk te maken. Daarmee was al een belangrijk punt van bezwaar van de omwonenden weggenomen. Volgens Wardenier was ook de ontwikkelaar eerder al voorstander van dat plan, maar wilde de gemeente dat De Rokerij ook via De Buurt voor auto’s bereikbaar is.

Ondanks de tegemoetkomingen vinden omwonenden het nog steeds erg spannend ,,wat de nieuwbouw voor effect gaat hebben in de toekomst met betrekking tot eventuele schade aan onze huizen, zonlicht en waterhuishouding’’, aldus Wardenier.

advertentie
advertentie