De Langendam Hypotheken Verzekeringen BankzakenPeulenstraat 247, 3371 AMHardinxveld-Giessendam0184-615156info@delangendam.nlwww.delangendam.nl
De Langendam Hypotheken Verzekeringen BankzakenPeulenstraat 247, 3371 AMHardinxveld-Giessendam0184-615156info@delangendam.nlwww.delangendam.nl De Langendam
Specialist

Je bank dichtbij, maar ook online!

22 oktober 2020 om 10:05 Zakelijk

Bankzaken regelen veel mensen thuis, via Internetbankieren of via een app. Er is tegenwoordig veel mogelijk. In de meer dan 25 jaar dat ik in het bankwezen werkzaam ben heb ik veel zien veranderen. Wat niet veranderd is, is dat veel mensen behoefte hebben aan advies. Niet alles wil of kan men zelf doen. Eerlijk advies van een specialist is bij bankzaken van groot belang.

Juist in de afgelopen periode heb ik dat gemerkt. Veel banken sluiten hun kantoren en er zijn banken die bijvoorbeeld helemaal stoppen met spaargeld. Wanneer je dan contact opneemt met zo’n bank is afstand, soms letterlijk, voelbaar. Je bent alleen nog in contact met een callcenter. Op die momenten komt de behoefte aan een plaatselijk adviseur weer bovendrijven.

Jaarlijks onderzoek door consumentenbond!

Ik bedenk dit niet zelf. Elk jaar doet de consumentenbond onderzoek bij de consumenten en vragen ze wat ze van hun bank vinden. Wat blijkt? Juist de combinatie van online bankieren en persoonlijke service scoort goed. Het is dus niet voor niets dat RegioBank al jaren nummer 1 is in het onderzoek van de consumentenbond. Laat dit nu precies de bank zijn waarvoor ik Zelfstandig Adviseur ben!

Het begint vaak al op jonge leeftijd. Kinderen hebben dan zelf het besef nog niet dat er voor ze gespaard wordt. Toch is het verstandig om al jong te beginnen. Wanneer je kind wat ouder wordt kan het zelfstandig al veel regelen. In Nederland is alles goed geregeld. Tot de 18 jarige leeftijd is de wettelijk vertegenwoordiger (meestal de ouder(s)) verantwoordelijk. Daarna kan en mag de jongere zelf alles regelen.

Voor het eerst een huis kopen!

Er komt een keer een moment dat de kinderen het huis uit gaan. Sommigen gaan huren en anderen gaan een huis kopen. Het is in beide situaties handig dat er gespaard is. Soms alleen voor de inrichting van het huis, maar vaak ook voor ‘de kosten koper’ bij de koop van een huis. Vroeger mocht je dit nog mee financieren, maar die tijd ligt al ver achter ons. Eigen geld is van wezenlijk belang. Wanneer er van jong af aan is gespaard is er al een buffer.

Wat heel belangrijk is, is het aanspreekpunt dichtbij. Vaak merk je dit pas wanneer er problemen zijn. Iemand met kennis van zaken is dan belangrijk. Veel kan men zelf. Daar begon ik dit artikel ook mee. Maar juist bij speciale vragen of de aankoop van een eerste huis is de specialist dichtbij heel belangrijk. In Hardinxveld-Giessendam is nog maar één kantoor waar je persoonlijk terecht kunt voor bankzaken en advies. Dit is ‘De Langendam’, naast de Damsluis, tegenover te grote kerk in de Peulenstraat.

[RegioBank Adviseur / Financieel Planner Gerco de Ruijter

advertentie
advertentie