Afbeelding
RIVM

BREAKING Maatregelen coronavirus voor heel Nederland

12 maart 2020 om 15:37 Zorg

DEN HAAG Het RIVM heeft geen grip meer op de bronnen van coronabesmetting en daarom is besloten tot aanvullende maatregelen die gelden voor heel Nederland. De maatregelen blijven geldig tot en met 31 maart. Het gaat om de volgende maatregelen:

- Iedereen in Nederland blijft thuis bij klachten als hoesten, keelpijn en neusverkoudheid, en eventueel koorts. Mijd sociale contacten, luidt het devies.

- Evenementen met meer dan 100 personen in Nederland worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties als musea en andere instellingen als daar grote bijeenkomsten gepland staan. 

- Mensen wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden te spreiden.

- Dringend verzoek bezoek aan ouderen en kwetsbare personen zoveel mogelijk te beperken.

- Zorgpersoneel wordt opgeroepen pas thuis te blijven als men klachten heeft én koorts. Reis niet naar het buitenland.

SCHOLEN BLIJVEN OPEN Voor basis- en middelbaar onderwijs is er volgens premier Rutte op dit moment geen reden tot sluiten. ,,Er zijn weinig besmettingen en de omgeving is minder internationaal en jongeren zijn niet de groep met de hoogste risico's. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen zeer hoog zijn,."

Voor HBO en Universiteit wordt aangeraden grootschalige hoorcolleges online aan te bieden.

AL HET VOETBAL AFGELAST De KNVB heeft besloten alle voetbal af te gelasten tot 1 april. Zowel betaald als amateurvoetbal. Ook geplande interlands gaan niet door.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie