Afbeelding
De Lange Wei

Burgemeester Dirk Heijkoop zet langst werkende medewerkers De Lange Wei extra in het zonnetje

17 mei 2021 om 09:32 Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM De internationale de Dag van de Zorg heeft woensdag 12 mei plaatsgevonden. Zorgmedewerkers hebben ook afgelopen jaar weer een enorme veerkracht laten zien. Ondanks moeilijke omstandigheden slagen ze er altijd weer in om met veel creativiteit en flexibiliteit, persoonlijke aandacht en warme zorg te bieden. De Lange Wei wilde bij deze dag daarom extra stilstaan en de waardering voor alle collega’s benadrukken. Ter gelegenheid van deze speciale dag hebben alle medewerkers een presentje ontvangen; een tas met als tekst ‘Zorgtopper, je bent fantastisch’. Op alle steunpunten en locaties van De Lange Wei is daarnaast ook gebak bij de koffie bezorgd.

Op de hoofdlocatie De Rembrandthof in Boven-Hardinxveld is burgermeester Dirk Heijkoop langs geweest om de medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Voor zijn overstap naar het burgemeesterschap, heeft Heijkoop ruim 25 jaar in de zorg gewerkt. Daarom vond hij het extra bijzonder om alle medewerkers een pluim te mogen geven. Hij ziet dat er keihard gewerkt wordt, zeker ook het afgelopen jaar. Het was extra lastig het werk uit te voeren. De eigenschap van zorg is dat je dicht bij mensen bent, dat je met elkaar ergens voor staat. En juist dat is afgelopen jaar zo moeilijk geweest. Er moest afstand gehouden worden. Hij heeft grote waardering voor de goede zorg en warme aandacht die gegeven is aan een deel van de inwoners van Hardinxveld en omliggende gemeenten. Deze dank spreekt hij nadrukkelijk uit namens de gemeente en het gemeentebestuur.

Daarna ging de burgemeester over naar de uitreiking van de eerste tassen aan de drie langst werkende medewerksters: Cora Dekker-de Jong (ruim 44 jaar in dienst), Wilma Korevaar (ruim 38 jaar in dienst) en Yvonne van Dijk (ruim 34 jaar in dienst). De burgermeester rekende even snel dat hij nog op de basisschool zat toen Cora in dienst trad bij De Lange Wei. Zo lang al hart hebben voor de zorg en ook in deze tijd vol te houden was een extra compliment waard. Naast deze dikke dankjewel werden de tassen en mooie bossen bloemen overhandigd.

Daarna nam bestuurder Sander van IJsseldijk het woord. Hij bedankte de burgermeester tijd gemaakt het hebben om de dank en waardering voor de zorg te benadrukken. Ook hij gaf aan het hartverwarmend te vinden met hoeveel passie en inzet er gewerkt wordt. Hij uitte bijzonder veel waardering voor de kwaliteit van het werk. Hij is trots leiding te mogen geven aan de mooie organisatie De Lange Wei en dat komt door de collega’s.

Na deze woorden waarin iedereen in het zonnetje is gezet, zijn de burgermeester, de bestuurder en de drie langst werkende dames naar buiten gegaan voor de foto. Letterlijk in het zonnetje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie