Coby van Wijngaarden (De Cirkel), rechts Meinja van den Dool (Teamleidster Tiendwaert) en midden Arie van Noordenne (secretaris Stichting Vrienden Tiendwaert & Judith Leysterhof).
Coby van Wijngaarden (De Cirkel), rechts Meinja van den Dool (Teamleidster Tiendwaert) en midden Arie van Noordenne (secretaris Stichting Vrienden Tiendwaert & Judith Leysterhof). Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof

Beleef-tv geschonken aan De Tiendwaert

2 juli 2022 om 07:32 Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dankzij royale bijdragen van Kringloop De Cirkel en het Rivierenlandfonds kon de Vriendenstichting aan zorginstelling De Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam een BeleefTV overhandigen. Deze beleeftafel stimuleert de beweging en sociale interactie van ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast is de beleef-tv ook een bron van plezier. 

De BeleefTV is een zeer welkome aanvulling op de mogelijkheden die de bewoners van de instelling in de Peulen geboden wordt. Het gebruik ervan kan op veel verschillende manieren. Het gaat erom dat de gebruikers in contact komen met een voor hen herkenbare buitenwereld. Dat kan op veel manieren. Door het spelen van stimulerende spelletjes, het luisteren van muziek en het ophalen van herinneringen. Dat brengt de bewoners van de zorginstelling dichter bij elkaar en bij hun directe omgeving. Mensen met een geheugenverlies of dementie, maar ook als ze met een andere beperking worden geconfronteerd, houden dankzij de BeleefTV contact met hun eigen buitenwereld.

Het Rivierenlandfonds en Kringloop De Cirkel hebben de financiering van de BeleefTV mogelijk gemaakt. En hiermee de bewoners van de instelling kansen gegeven tot het beleven van veel geluksmomentjes. De aanschaf van een BeleefTV stond al geruime tijd op de wensenlijst van de Tiendwaert.

Juist omdat steeds meer bewoners door een handicap of geheugenbeperking niet over de mogelijkheid beschikken om buiten hun woonlocatie te komen, veel te lopen of anderszins te bewegen.

De nu gerealiseerde voorziening, die veel mogelijkheden biedt op uiteenlopende terreinen, is dan ook een geweldige uitkomst.

De realisatie van de BeleefTV kwam tot stand door bemiddeling van de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof. Deze stichting is opgericht om gelden te generen voor voorzieningen die niet vallen binnen de reguliere financiering van de gezondheidszorg. Dankzij aanvragen bij instellingen die gelden beschikbaar stellen aan goede doelen, kunnen deze aankopen wel worden gerealiseerd. En kon tijdens een feestelijke bijeenkomst bewoners en verzorgers de BeleefTV worden overhandigd en direct uitgeprobeerd.

Wie geïnteresseerd is in het doen van schenkingen aan de Stichting Vrienden om soortgelijke voorzieningen te kunnen realiseren of wie donateur van de Stichting wil worden, kan mailen naar de secretaris: aj.vannoordenne@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie