De prijsuitreiking van de halve finale op 11 maart te Rotterdam – het winnende team van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld - Giessendam.
De prijsuitreiking van de halve finale op 11 maart te Rotterdam – het winnende team van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld - Giessendam. Olivier Huisman

Vmbo'ers uit Hardinxveld plaatsen zich voor landelijke finale Vakkanjers

11 maart 2020 om 14:22 Onderwijs

H' VELD-G' DAM Vmbo-leerlingen van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld-Giessendam hebben vandaag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finale in Rotterdam. Hier presenteerden teams van 13 vmbo scholen hun oplossingen en ideeën om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

De teams kwamen naar de halve finale in Rotterdam met allerlei verschillende ontwerpen. Van een real life virtual reality game waarin online gaming en buitenspelen samenkomt tot nieuwe vormen van tikkertje, ganzenbord, lummelen en doolhoven. ,,Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen", aldus Desmond Post, jurylid namens de Cruyff Foundation. ,,Voor de jury was het lastig kiezen. We zijn enorm benieuwd hoe de winnaars hun ontwerp nog verder gaan perfectioneren voor de finale."

Het winnende team van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld-Giessendam was blij verrast met het finaleticket. Zij hebben 'Trampobal' bedacht (https://scout.vakkanjers.nl/candidate/details/7823) en plaatsten zich hiermee voor de landelijke finale.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge 'Creating space for children' daagt de Cruyff Foundation vmbo'ers en mbo'ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

advertentie
advertentie