Afbeelding
OKK

‘Al met al zijn we de periode goed doorgekomen’

11 november 2020 om 11:33 Corona

H’VELD-G’DAM Tijdens de lockdown in maart moesten ook alle sportverenigingen sluiten. Daarna gingen ze gedeeltelijk weer open om vervolgens weer helemaal hun deuren te openen, voor in ieder geval de jeugd. Hoe hebben sportverenigingen deze periode meegemaakt en hoe gaan ze ermee om? Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak drie sportverenigingen uit het dorp. Vandaag deel 1.

,,Tijdens de lockdown in maart moest ook ons gebouw dicht. Als bestuur hebben we toen gekeken wat we voor de leden konden doen”, laat Richard van Noordenne, voorzitter van gymnastiekvereniging OKK weten. ,,We hebben alle leden rustend lid gemaakt, zodat ze minder contributie hoefden te betalen en wij toch wat inkomsten binnen kregen. Daar hebben we heel veel positieve reacties op gehad.”

Het moment dat er weer gesport mocht worden, hebben ze bij OKK met beide handen aangegrepen. ,,Er mocht weer buiten worden gesport en dat was voor ons heel erg nieuw, maar daar zijn we heel creatief mee omgegaan. Ons gebouw zit dicht bij een groenstrook en in overleg met de gemeente hebben we dat afgezet met lint en zo konden de gymnastiek- en turnlessen daar plaatsvinden. De danslessen vonden onder de overkapping van ons gebouw plaats. En ook bij het gebouw in Boven-Hardinxveld ging het allemaal goed buiten.”

De voorzitter is erg trots op het bestuur en de leiding die het allemaal creatief hebben aangepakt. ,,We denken er zelfs over na om in de toekomst vaker buitenlessen te gaan geven. Voor bijvoorbeeld free running is buitensporten heerlijk. Maar we waren ook blij dat we na de zomer weer naar binnen mochten. We hebben de nodige aanpassingen gedaan, zodat de lessen gegeven konden worden. De turnwedstrijden zijn allemaal niet doorgegaan en daar zijn we nu aan het kijken wat we voor hen kunnen organiseren.”

Terugkijkend over de periode vanaf maart is Van Noordenne tevreden. ,,Al met al zijn we de periode goed doorgekomen. We hebben met z’n allen een zo goed mogelijk programma in elkaar gezet. Alles is heel creatief opgelost.”

Richard van Noordenne, voorzitter OKK

Afbeelding
advertentie
advertentie